РЛП «Приінгульський» на Миколаївщині відзначив 20-річчя створення… затримкою «чорних лісорубів» (ФОТО, ВІДЕО)


11:5418.12.2022

17 грудня відзначалась 20-та річниця від дня створення регіонального ландшафтного парку “Приінгульський”.

Ювілей парку його працівники відзначили на робочих місцях затримкою «чорних лісорубів».

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці РЛП «Приінгульський», передає Інше ТВ.

17 грудня було затримано групу осіб, які здійснювали незаконну рубку зелених насаджень на території регіонального ландшафтного парку «Приінгульський». На місце події викликано слідчо-оперативну групу для арешту машини, бензопили та незаконної продукції деревини.

Як нагадали в управлінні екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА, РЛП «Приінгульський» – один з п’яти регіональних ландшафтних парків Миколаївщини та єдина установа природно-заповідного фонду у долині Інгулу. Тут зберігаються рідкісні та зникаючі види рослин і тварин, природні оселища, а також типові види, які є не менш цінними, бо з кожним роком їх стає все менше.

Територія парку розташована у Баштанському районі, який є одним з найбільш розораних не тільки в Україні, а й світі. На щастя, активні бойові дії не зачепили територію ювіляра – регіонального ландшафтного парку “Приінгульський”. Окупанти були зупинені на півдорозі Збройними силами України й територіальною обороною, яку оперативно сформували у надскладні часи невизначеності перших місяців війни.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині чиновники Держгеокадастру надали у власність третім особам землю в РЛП «Приінгульський» – поліція повідомила їм про підозру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube