Миколаївщину з робочим візитом відвідали заступник Генсекретаря ООН та Постійна координаторка системи ООН в Україні (ФОТО)


08:3113.12.2022

У понеділок, 12 грудня, до Миколаївської області з робочим візитом приїхали заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс та Постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

У рамках візиту відбулася нарада Мартіна Гріффітса та Деніз Браун з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та його заступником Олександром Трайтлі.

Обговорили нагальні питання регіону, процес деокупації територій області та необхідну допомогу.

Віталій Кім зазначив, що для регіону вкрай важливим є питання розмінування територій деокупованих населених пунктів. Для його вирішення наразі необхідна підтримка, зокрема спеціальна техніка.

«Найважливіше для нас – життя наших людей. Через замінування територій військовими рф гине велика кількість і мирних жителів, і спеціалістів, які займаються розмінуванням. Це одна з найактуальніших проблем для нашого регіону», – сказав очільник області.

Окрім цього, на нараді було підняте питання щодо відновлення діяльності портів й залучення Миколаївської області до транспортних коридорів.

Також говорили про поновлення роботи бізнесу й потрібну для цього допомогу. Зокрема, про необхідність інвестування в іригаційну систему Миколаївщини, задля підвищення родючості земель. Плюс до всього торкнулися теми сприяння розвитку виноробства в Миколаївській області.

Наприкінці наради начальник Миколаївської ОВА подякував присутнім за візит та за надану допомогу.

«Вже зроблено багато роботи, від всіх мешканців Миколаївщини дякую за це. Додам, що також нам необхідна ваша підтримка в роботі з міжнародними фондами щодо виділення коштів для відновлення зруйнованих об’єктів соціальної та культурної сфери й інфраструктури, житла громадян тощо. Впевнений, що наша співпраця буде тривалою та плідною», – підсумував Віталій Кім.

Зазначимо, що за сприяння Постійної координаторки системи ООН в Україні Деніз Браун Миколаївщині було передано близько 60 фур гуманітарної допомоги. Також представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні розпочало виплати грошової допомоги 9000 особам, які постраждали внаслідок воєнних дій. До того ж Миколаївська ОВА наразі працює з Міжнародною організацією з міграції щодо виплати допомог жителям деокупованих територій. Окрім цього, незабаром Миколаївщина отримує 3000 комплектів зимового одягу від ЮНІСЕФ для дітей з деокупованих територій.

Як повідомляло Інше ТВ, Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста побувала на Миколаївщині (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube