«Головному бухгалтеру» і «начальниці відділу соціальних виплат» окупаційної адміністрації Снігурівки суд в Миколаєві обрав запобіжні заходи – арешт


21:4010.12.2022

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрані запобіжні заходи 59-річній і 57-річній мешканкам м.Снігурівка, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України.

Обидва клопотання розглядала слідчий суддя Галина Подзігун.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Згідно матеріалів клопотання, 59-річна підозрювана погодилась обійняти посаду головного бухгалтера в незаконно створеному окупаційною владою органі влади, т.зв. «військово-цивільній адміністрації м.Снігурівки та Снігурівського району». Функцію головного бухгалтера жінка виконувала, починаючи з літа 2022 року. На посаді вона організовувала та контролювала роботу бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, займалась нарахуванням виплат заробітної плати співробітникам адміністрації, формувала звітність роботи відділу. За свою роботу жінка отримувала грошову винагороду у сумі 70 000 рублів.

Інша підозрювана – 57-річна мешканка м.Снігурівка – в період окупації добровільно очолила «відділ соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м.Снігурівки та Снігурівського району». На посаді «начальниці відділу» жінка виконувала обов’язки, покладені на неї представниками рф, а саме – організація та контроль роботи відділу окупаційної адміністрації, формування та передача звітності відділу, пов’язаної з т.зв. соціальними виплатами.

«Головний бухгалтер» окупантів та її захисник просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а «начальниця відділу соціальних виплат» та її адвокат – запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

За результатами розгляду клопотань слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати обом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві заарештували без права внесення застави «старосту» села, який під час окупації пішов на службу до росіян



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube