В Миколаєві заарештували без права внесення застави «старосту» села, який під час окупації пішов на службу до росіян


17:3909.12.2022

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 60-річному мешканцю с.Вавилове Миколаївського (Снігурівського) району, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України (пособництво державі-агресору).

Про це повідомили у пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний під час окупації с.Вавилове погодився надавати допомогу представникам держави агресора шляхом підтримки їх дій та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням рф.

Так, щонайменше з квітня по початок листопада 2022 року підозрюваний організував та постійно здійснював, використовуючи трактор, доставку до позицій та місць тимчасової дислокації окупаційних військ питної води, чим сприяв покращенню їх побутових умов.

Окрім цього, перебуваючи на території місцевого фермерського господарства він зібрав майно підприємства, зокрема, вартісне обладнання для ремонтних і зварювальних робіт, ємності для пального, запчастини для транспортних засобів та доставив до позицій зс рф.

Також, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний доставив автомобіль ВАЗ 2101, який належав місцевому мешканцю, до одного з пунктів дислокації військовослужбовців рф та передав останнім.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, зокрема, протоколи допиту свідків, які вказували, що підозрюваний був в дружніх стосунках з представниками рф, які призначили його старостою села, сприяв їх діяльності та надавав допомогу, суд дійшов висновку про обґрунтованість підозри та наявність ризиків, вказаних у клопотанні.

За результатами розгляду слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляло Інше ТВ, Колишній мер Снігурівки на Миколаївщині добровільно служив окупантам – йому заочно повідомлено про підозру, бо він втік (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube