Змінюється алгоритм реєстрації та перереєстрації автівок в Україні


19:1008.12.2022

Від 14 грудня набуває чинності Постанова КМУ №1019 яка вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Більш детальніше про зміни. Експертне дослідження транспортного засобу, що проводить Експертна служба МВС, виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Але, звертаємо увагу! Не скасовується, а виокремлюється. Тепер його треба проходити до того, як звертатись за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу в сервісні центри МВС.

Про це розповіли в Регіональному сервісному центрі МВС в Миколаївській області.

«Алгоритм реєстрації автівки в Україні при купівлі-продажу тепер стає таким: спочатку варто звернутись до Експертної служби МВС та отримати їх висновок про транспортний засіб. Потім дві сторони: власник та покупець, або їх представники із чинним висновком звертаються до сервісного центру МВС і проводять перереєстрацію транспортного засобу. Також це можна буде зробити онлайн. Таке виокремлення ще й дозволяє у майбутньому проводити реєстраційні дії з транспортними засобами онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів — власника та покупця», повідомив заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Миколаївській області Вадим Шмельков

Відтепер Експертне дослідження транспортного засобу необхідно пройти в Експертній службі МВС, а реєстраційні дії у сервісному центрі МВС. Принцип екстериторіальності працює. Важливо знати, що висновок експертної служби МВС буде чинним 10 днів. Лишається і опція в один день отримати обидві послуги пройти дослідження і провести реєстраційні дії, це не заборонено. 

Експертний висновок є обов’язковим при таких реєстраційних діях:

– перереєстрація з одного власника на іншого;

– реєстрація вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу;

відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, якщо воно було видане до 1 вересня 2019 року;

– перереєстрація після успадкування транспортного засобу, якщо його свідоцтво попередньому власнику було видане до 1 вересня 2019 року.

У всіх, кому треба пройти експертне дослідження і перереєструвати авто буде можливість отримати один талон попереднього запису на дві послуги. Наші модулі електронного запису є інтегрованими і дозволяють заздалегідь записатись онлайн або безпосередньо в приміщенні через термінал.

Експертне дослідження НЕ проводиться:

– реєстрація нового ТЗ;

– зміна анкетних даних власника у свідоцтві про реєстрацію ТЗ (і фізичні особи і юридичні особи);

– зняття з обліку ТЗ / вибракування ТЗ;

– перереєстрація ТЗ після встановлення ГБО;

– перереєстрація ТЗ через заміну / втрату номерного знаку або закріплення індивідуального номерного знаку;

– відновлення свідоцтва про реєстрацію ТЗ зареєстрованих після 1 вересня 2019;

– отримання / повернення реєстраційних документів для виїзду за кордон;

– отримання / повернення тимчасового реєстраційного талона;

перереєстрація ТЗ після встановлення / зняття світлових сигнальних пристроїв;

– реєстрація транспортного засобу зв’язку з переходом права власності за договором фінансового лізингу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube