В Миколаївській прокуратурі показали, що знайшли після перебування окупантів в Снігурівському будинку творчості дітей та юнацтва (ФОТО)


11:5205.12.2022

Прокурори відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ в області продовжують документувати наслідки російської військової агресії на деокупованій території Миколаївщини.

Так, правоохоронці здійснили огляди чергових місць дислокації військовослужбовців країни – агресора – Снігурівського будинку творчості дітей та юнацтва, та одного з приватних житлових будинків у м. Снігурівка, власники якого евакуювалися на підконтрольну Україні територію.

Що там знайшли, розповіли в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

«Відходячи, окупанти лишили по собі низку слідів їх перебування, зокрема фотокартки, військову форму, написи на стінах і шкільних дошках, а також інші відомості, які свідчать про вчинення ними воєнних злочинів. Усе вилучене буде направлено для проведення відповідних експертиз», – зокрема, йдеться в повідомленні.

Крім того, прокурорами допитано мешканців с. Новопетрівка Широківської територіальної громади стосовно злочинів, вчинених окупантами.

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів, досудові розслідування тривають в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляло Інше ТВ, СБУ затримала «завгоспа» колишньої окупаційної адміністрації в Снігурівці на Миколаївщині



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube