“Повістки в пунктах обігріву” та “електромережевий канібалізм”: ЦПД підсумував основні фейки росіян про Україну за тиждень


12:1105.12.2022

Центр протидії дезінформації підсумував головні фейкові повідомлення росіян за минулий тиждень.

Про це повідомляє ЦПД, пише ЛБ.

Зокрема, росЗМІ повідомили, що в Україні нібито вручають громадянам повістки в пунктах обігріву, у місцях роздачі гуманітарної допомоги та в пунктах безкоштовного харчування. Комусь – “виписують на місці та відпускають, а когось одразу везуть до пункту формування”.

Але така інформація не відповідає дійсності, наголосили в ЦПД.

Також росіяни поширюють інформацію про те, що Київ “під контролем британських спецслужб та за допомогою канадської ПВК GardaWorld” нібито готує провокацію, щоб зірвати ініціативу ООН з відновлення транзиту аміаку трубопроводом Тольятті. Пропагандисти поширюють брехню про те, що на Одеському припортовому заводі Київ має намір підірвати дахи сховищ аміаку та цехів і показати це як ракетний удар ЗС РФ.

Ще один фейк “розганяють” білоруські ЗМІ – про те, що в Чернігові нібито розпочався “електромережевий канібалізм” – укураїнські комунальники зрізають придатне для використання обладнання високовольтних ліній з одних ділянок, щоб перекинути на інші.

Читайте: Російські Telegram-канали розповсюджують фейк про тест на відсутність “гена москаля”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube