Фракція ОПЗЖ в Миколаївській міській раді юридично ще існує. Що вирішили депутати (ОНОВЛЕНО)


11:2122.11.2022

На сьогоднішній сесії Миколаївській міській раді депутат Євген Павлович знов повернувся до питання, чому у Миколаївській міській раді досі існує фракція ОПЗЖ, якщо є рішення суду про заборону діяльності цієї партії.

Існує правова колізія, і як вийти з неї, депутати ще не вирішили.

Про це повідомляє Інше ТВ.

 «Згідно Регламенту Миколаївської міської ради, депутатські фракції ради формуються на партійній основі. Тобто у нас продовжує існувати і працювати політична партія. Я вважаю цю ситуацію неприпустимою. Я звертаюся до своїх колег депутатів: рішення суду має бути виконаним», – сказав Євген Павлович.

Депутат звернув увагу на те, що жоден з депутатів цієї фракції не вийшов з фракції і не пішов воювати.

«Якщо моє звернення знову буде залишено без уваги, я залишаю за собою право – як громадянин, як житель міста Миколаєва, як воїн, який поховав багато побратимів, дуже багато достойних людей, – діяти в рамках виключно закону: надавати правову і політичну оцінку вашим вчинкам», – сказав Євген Павлович.

 Депутат Олена Кисельова спитала у юридичного департаменту Миколаївської міськради і у секретаря ради, як вони бачать вихід з цієї ситуації, адже розглянути таке питання на депутатській комісії з питань регламенту неможливо через її склад (там 50% представників ОПЗЖ, через не голосування яких блокується будь-яке рішення, – прим.ред.).

Секретар міськради Дмитро Фалько відповів Олені Кисельовій, що до апарату міськради не надходило жодних заяв від депутатів цієї фракції про вихід з фракції або саморозпуск. «Оскільки є рішення суду про заборону діяльності партії, таким чином і фракції в міськраді не існує», – сказав Дмитро Фалько. Але пообіцяв, що апарат ради підготує проект рішення.

Депутат Євген Павлович зауважив, що рішенням сесії неможна розпустити фракцію – рішення про розпуск фракції можуть прийняти тільки депутати цієї фракції або вони можуть своїм рішенням надати таке право депутатам міськради.

Секретар міськради Дмитро Фалько дав доручення юридичному департаменту впродовж 2 тижнів надати роз’яснення щодо цього питання. Підтримав його і мер Олександр Сєнкевич.

Брали участь у засіданні і депутати від фракції ОПЗЖ. Єлизавета Тріщанович, яка займається волонтерської діяльності і нещодавно поховала брата, який загинув на фронті, не змогла відповісти на слова Євгена Павловича – їй завадили сльози. Євген Прудник зауважив, що більшість членів фракції довели своєю діяльністю свою позицію, і, на його думку, це не першочергове зараз завдання.

Через поганий зв’язок потім до пленарного засідання під’єднався і керівник фракції ОПЗЖ Артем Ільюк. На його думку, фракція – це представницький орган партії, і якщо партія заборонена, не існує, то і фракції не існує, а депутати, які входили до цієї фракції, – позапартійні і позафракційні. «Можна довго сперечатися на цю тему, але якщо у нас є завдання працювати на місто навіть в таких складних умовах, то давайте працювати злагоджено, як ми це робили до цього», – сказав Артем Ільюк.

Як повідомляло Інше ТВ, Стартувала сесія Миколаївської міської ради (ТРАНСЛЯЦІЯ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube