У Миколаєві відкрилося перше регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими


17:1412.11.2022

У Миколаєві відкрилося перше регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими — Консультаційний центр Південного регіону.

На церемонії відкриття були присутні, зокрема, керівник робочої групи Координаційного штабу Андрій Юсов та його заступник Богдан Охріменко.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Координаційного штабу, передає Інше ТВ.

“Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими надає всі можливі ресурси, передав знання та досвід працівникам Консультаційного центру у важливому Південному регіоні. Наша мета — кваліфікована допомога всім рідним та близьким військовополонених та зниклих безвісти за особливих обставин, які цього потребують”, — підкреслив Андрій Юсов.

Після старту роботи Консультаційного центру близьким та родичам зниклих та полонених військовослужбовців, які перебувають у Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, не потрібно буде їхати за допомогою та консультаціями до столиці. Фахівці Консультаційного центру пройшли навчання у Громадській приймальні при Координаційному штабі у Києві.

Координатором Консультаційного центру призначено голову Миколаївської обласної ради Ганну Замазєєву. За її словами, до роботи з родинами військовослужбовців, які знаходяться у полоні, залучили органи місцевого самоврядування, а депутати Миколаївської обласної ради внесли зміни до однієї з програм, де окремим пунктом передбачили допомогу родинам захисників та захисниць, які знаходяться в полоні.

“Можу запевнити, що ця підтримка, дійсно, буде всебічною – від соціальної, матеріальної та медичної допомоги до організації відпочинку дітей», — зазначила Ганна Замазєєва.

Під час презентації роботи Консультаційного центру Південного регіону також були присутні представник Координаційного штабу народний депутат України Ігор Копитін, миколаївський міський голова Олександр Сенкевич, очільники обласних управлінь та відомств, представники яких увійшли до складу Консультаційного центру.

Фахівці Консультаційного центру Південного регіону допоможуть зокрема:

отримати інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні;

отримати консультації щодо державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон;

отримати психологічну підтримку.

У Консультаційному центрі буде можливість як отримати консультацію по телефону, так і записатися на особисту зустріч.

Телефон приймальні Консультаційного центру Південного регіону 0800 20 02 02

Час роботи: з 10:00 до 16:00 з понеділка по п’ятницю

Адреса: 54000, м. Миколаїв, вул. Нікольська, 37 (прийом за попереднім записом).

Як повідомляло Інше ТВ, 11 листопада з полону звільнили ще 45 наших воїнів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube