Помер останній визволитель міста Миколаєва в часи Другої світової війни


18:1212.11.2022

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради, громадська організація «Об’єднання ветеранів Заводського району міста Миколаєва» з великим сумом повідомляють, що на 98-му році обірвалося життя Іванця Дмитра Пилиповича, учасника бойових дій, визволителя м.Миколаєва.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив керівник адміністрації Заводського району м.Миколаєва Віктор Дмитрук, передає Інше ТВ.

Після призову в діючу армію, Дмитро Іванець брав участь в боях за визволення нашого міста в складі 61 дивізії. Потім були бої за визволення Білорусії, Польщі, країн Прибалтики, Східної Пруссії, визволяв столицю Чехословаччини – Прагу. Був поранений. Всю війну пройшов у “піхоті”.

За мужність і героїзм нагороджений орденами “Вітчизняної війни” I ступеня, “За мужність” та багатьма медалями – “За перемогу над Німеччиною”, “За взяття Берліна”, “За взяття Кенігсберґа”. Після демобілізації Дмитро Іванець повернувся до Миколаєва, працював будівельником, брав участь у відбудові міста. До пенсії працював на Чорноморському суднобудівному заводі. Займався ветеранською діяльністю.

Як повідомляло Інше ТВ, Військовий оркестр для ветерана: у Миколаєві привітали визволителя міста Дмитра Іванця (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube