На Півдні Сили оборони знищили 55 окупантів, 4 танки, ЗРК «Тор-М2», «Акацію», міномети і 2 склади з боєприпасами неподалік Снігурівки й Костромки – ОК «Південь» (ВІДЕО)


06:0409.11.2022

Ситуація в Південнобузькому операційному районі суттєвих змін не зазнала.

Протягом бойового дня противник продовжував зосереджувати свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів, з яких вів вогонь по наших позиціях, застосовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерію та міномети, а також авіацію. Тривали обстріли населених пунктів, прилеглих до лінії розмежування, зокрема звільнених у Бериславському районі Херсонщини, а також тилових регіонів, від Дніпропетровщини до Одеської області.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування «Південь» за підсумками доби 8 листопада, передає Інше ТВ.

Із застосуванням авіації з напрямку Чорного моря ворог спрямував по узбережжю Одещини Х-31, яку випустив з літака Су-30. Силами протиповітряної оборони ракету знищено над морем.

По Нікопольському району по обіді ворог бив з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії по Червоногригорівській та Марганецькій громадах. Пошкоджено кілька господарчих споруд. Без людських втрат.

Ворог 4 рази атакував наші позиції армійською авіацією, у відповідь отримав 11 наших ударів по системах протиповітряної оборони і районах зосередження ворожих сил та техніки.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 290 вогневих завдань. Встановлено, що ворог втратив 55 рашистів, 4 танки, зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2», самохідну гаубицю «Акація», два міномети та 9 одиниць авто-бронетехніки. Знищено 2 склади ворожих боєприпасів неподалік Снігурівки й КострОмки. Решта втрат противника дорозвідуються.

Окупанти продовжують мародерство і знищення цивільної інфраструктури в населених пунктах, де евакуювались місцеві. Випробовування пропускної спроможності Каховської дамби здійснюють, переправляючи вантажівки з награбованим майном – побутовою технікою та будівельними матеріалами, а також вивезенням художніх і історичних цінностей.

Неподалік Берислава окупанти підірвали лінії електропередач та устаткування сонячної електростанції.

Створюючи нестерпні умови для життя місцевого населення, окупанти посилюють і поліцейський терор, вишукуючи активістів сил спротиву, намагаючись перервати інформаційне забезпечення людей в умовах демонтажу веж мобільного зв’язку.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворога складається з 8 кораблів, які укриваються вздовж південного узбережжя Криму. Носії крилатих ракет – в пунктах базування. На бойовому чергуванні – жодного не зафіксовано.

Як повідомляло Інше ТВ, Ситуація складна по всьому фронту: Зеленський говорить про Донеччину і Херсонщину і дякує всім нашим захисникам, які тримають позиції (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube