Юніорський чемпіонат України з фехтування на шаблях: дівоча команда з Миколаєва – з «золотом», хлопчача – зі «сріблом» (ФОТО)


20:4006.11.2022

Сьогодні, 6 листопада, командними змаганнями завершився чемпіонат України з фехтування на шаблях серед кадетів та юніорів, який приймав цього тижня столичний спорткомплекс ЦСК ЗСУ.

Серед юніорок перемогу святкувала команда у складі Вікторії Коротченко, Ольги Ківало, Олександри Бондар та Злати Бурбан, які таким чином принесли вже сьоме золото національної першості своєму рідному Миколаєву.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

Майбутні чемпіонки у командній першості серед юніорок, представниці Миколаєва-1 Олександра Бондар, Злата Бурбан, Вікторія Коротченко, Ольга Ківало отримали більш ніж серйозний спротив у півфіналі від Одеси. Відзначимо передостанній бій, який 13-річна Анна Суворова виграла з рахунком (12:5) і скоротила розрив до “-3” (37:40). А також зусилля Валерії Моренець-Кубанської, яка виграла свою мінідуель (7:5), але останній удар, а разом з ним і перемога в зустрічі все ж залишилися за володаркою на той момент вже трьох золотих нагород чемпіонату Вікторією Коротченко (45:44).

У фіналі миколаївські шаблістки впевнено здолали Анастасію Комісарову, Софію Михалевську, Ганну Рябову та Софію Шмалун (45:30). Тож срібло у команди Києва, а бронза в одеситок Віри Горіної, Анни Суворової, Валерії Моренець-Кубанською та Анни Петричко, які у поєдинку за третє місце взяли гору над Миколаєвом-2 (45:29).

А ось хлопці з Миколаєва зійшли на другу сходинку п’єдесталу – на першій були столичні шаблісти Олександр Григорук, Роман Красновид, Єгор Семенов та Гліб Столярчук. У фіналі вони  виявилися сильнішими за Даниїла Скорохода, Михайла Гуріна, В’ячеслава Дзюбу та Алехандро Розважаєва (45:33). Бронзовими призерами стали черкащани Даніїл Абросімов, Ілля Сидоренко, Даніїл Лавренюк, Станіслав Закутній, які у поєдинку за третє місце здолали команду Хмельниччини (45:35).

Як повідомляло Інше ТВ, Юніорський чемпіонат України з фехтування на шаблях: золотий хет-трик від миколаївців Скорохода і Коротченко (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube