Вода з Бузького лиману роз’їдає труби, в “Миколаївводоканалі” показали наслідки и окреслили перспективи (ФОТО)


18:1003.11.2022

Майже півроку миколаївці централізовано отримують не придатну для вживання воду. Ця рідина приносить багато клопоту як містянам, так і постачальнику. Солона та жорстка вона швидко руйнує всі мережі. Проте, на жаль, поки кращого варіанту немає. Тож доводиться забезпечувати місто водою з Бузького лиману, – такий невтішний висновок зробили спеціалісти “Миколаївводоканалу”.

-В поточному році бригади встановили нові труби на загальну суму 1 мільйон 600 тисяч гривень. Сума невелика, але набагато більше коштують додаткові матеріали, які вкрай важливі в роботі. Це так звані муфти, засувки, пожежні гідранти, кути, крани тощо. Загалом витрачено понад 9 мільйонів гривень на нові матеріали, що вже пролягають під землею.

Вода з Бузького лиману роз'їдає труби, в "Миколаївводоканалі" показали наслідки и окреслили перспективи (ФОТО) 1
Вода з Бузького лиману роз'їдає труби, в "Миколаївводоканалі" показали наслідки и окреслили перспективи (ФОТО) 3

Подати в будинки, навіть таку воду, працівники «Миколаївводоканал» витрачають ще більше коштів на її очищення та знезараження, а потім на ліквідацію наслідків. Зі слів генерального директора міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» Бориса Дуденко комунальники заздалегідь знали, що буде такий виклик. Кількість аварій збільшилась в п’ять разів, що потребує ще більше ресурсів, як фізичних, так і фінансових.

Тож без вчасно сплачених миколаївцями рахунків, за отримані комунальні послуги, працівникам підприємства дуже важко забезпечувати місто водою та справною каналізацією, нагадують на комунальному підприємстві і застерігають:

“Ми ж всі пам’ятаємо жахливий квітень, коли місто взагалі було без водопостачання”?!

Нагадаємо, вчора ми повідомляли, що солона вода «з’їла» водогін зі сталі: в Миколаєві вже другий день ремонтують трубу, яка живить частину Інгульського району (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube