В Миколаївській ОВА показали встановлення в Миколаєві двох подарованих місту зупинок-укриттів (ФОТО, ВІДЕО)


14:2531.10.2022

Як повідомляло Інше ТВ, в Миколаїв їдуть ще дві зупинки-укриття (ФОТО).

Вони вже прибули в місто, їх встановлення показали в Миколаївській ОВА, передає Інше ТВ.

Зупинки-укриття були придбані ДТЕК ВДЕ на запит Миколаївської обласної військової адміністрації. Такі бетонні укриття армовані, мають необхідну сертифікацію та здатні захистити від потенційних уламків чи вибухової хвилі. Кожне з них розраховано на 15 сидячих місць для короткострокового перебування.

За словами керівництва компанії, через часті обстріли Миколаєва потреба в безпечних укриттях для містян досить велика.

«ДТЕК ВДЕ системно надає гуманітарну допомогу Миколаївщині, зокрема обласному центру, а також Коблівській та Березанській громадам. Підтримуємо від початку повномасштабного вторгнення і на цей час обсяг допомоги вже склав понад 16 млн грн. Тож і в цей раз ми не лишилися осторонь, бо розуміємо, що треба створити умови для збереження життя та здоров‘я миколаївців», – заявив директор ДТЕК Тилігульська ВЕС Олег Соловей.

Також до підтримки Миколаєва долучилися відомі київські художники Віталій Гідеван та Олена Нойна, які нанесли стінописи на укриття.

Як зазначив Віталій Гідеван, це найшвидший проєкт митців – на підготовку пішов один день, а ввечері вони вже були в потязі до Одеси.

«На першому малюнку зображена дитина, яка відправляє кораблик у плавання. Малюнок про мирне майбутнє, де кожна дитина може без страху гуляти на вулиці та насолоджуватись осінню. На другому малюнку зображена дівчина на березі нашого моря Чорного чи Азовського. Де спокійно можуть відпочивати туристи, а родина зустрічає своїх захисників. Одна риса яка об’єднує ці два малюнки – це вітрові електростанції, які ми обов’язково відбудуємо, адже світло завжди переможе!» – сказав він.

Нагадаємо, у вересні в Миколаєві встановили першу зупинку-укриття (ФОТО), і це був подарунок одеського бізнесмена і мецената Анатолія Редера.

Також нещодавно міська влада, яка визначила 34 місця для встановлення зупинок-укриття (ПЕРЕЛІК), заявила, що процедура встановлення укриттів дещо затягується – зупинки-укриття в Миколаєві з’являться до початку зими.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube