В Миколаєві встановили першу зупинку-укриття (ФОТО)


11:4923.09.2022

У Миколаєві на зупинці громадського транспорту у Корабельному районі облаштували перше залізобетонне укриття.

Про це повідломив в інстаграмі голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

В Миколаєві встановили першу зупинку-укриття (ФОТО) 1
В Миколаєві встановили першу зупинку-укриття (ФОТО) 3

“1 пішов”, – написав Кім.

У залізобетонному укритті встановлено 18 лавок, однак одночасно там можуть розміщатися 24 людини.

Укриття виготовлене за ізраїльським зразком з армованого бетону. Загальна вага конструкції понад 70 тонн, основної частини зі стінами — 36 тонн.

Укриття – подарунок одеського бізнесмена і мецената Анатолія Редера. Він планував передати конструкцію міській владі Одеси, але там чиновники вирішили, що Одесі вона наразі не так потрібна, як Миколаєву.

Рагіше стало відомо, що у Миколаєві визначили 34 точки, де планують встановити зупинки-укриття, почнуть з Корабельного району, який найбільше потерпає від обстрілів.

-Я знаю ціни – ми взяли креслення у Харкова щодо цих зупинок. Ми розуміємо, що це корисно. Ми плануємо їх розгортати разом з мером міста в найбільш обстрілюваних районах – на зараз це Октябрське (Корабельний – прим.ред.), плануємо там розміщення таких зупинок. Може, щось зробимо, щось змінимо, щоб було швидше, але на зараз ми вже говоримо про виділення грошей і знайшли людей, які можуть це робити, – сказав Віталій Кім в кінці серпня.

По конструкції, за словами Віталія Кіма, ці зупинки-укриття в Миколаєві будуть як харківські. Щодо ціни, скільки така зупинка буде коштувати, начальник Миколаївської ОВА не зміг нічого сказати – «обраховуємо». В Харкові одна така зупинка-укриття коштувала 2,8 млн.грн.

Також повідомлялось В Одесі на вулицях встановлюють міні-бомбосховища (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube