​СБУ викрила у Львові хакерів, які зламали майже 30 млн акаунтів українців і жителів ЄС та продали їх Росії


12:0023.09.2022

Служба безпеки України викрила у Львові хакерське угруповання, яке працювало на Росію.

Хакери “проникали” до чужих акаунтів через шкідливе програмне забезпечення, пише ЛБ. Таким чином їм вдалося зламати майже 30 млн акаунтів українців та громадян ЄС і отримати доступ до їхніх персональних даних.

Конфіденційну інформацію зловмисники продавали через даркнет, а гроші отримували на заборонені в Україні електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney. На оборудці встигли заробити майже 14 млн грн.

“Саме вони використовували одержані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових “новин” з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація в країнах. Також встановлено, що зламані акаунти використовували нібито від імені пересічних людей для поширення дезінформації щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ЄС”, – розповіли в спецслужбі.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили жорсткі магнітні диски з персональними даними громадян, а також комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та флеш-накопичувачі з доказами незаконної діяльності.

​СБУ викрила у Львові хакерів, які зламали майже 30 млн акаунтів українців і жителів ЄС та продали їх Росії 1

Фото: СБУ
​СБУ викрила у Львові хакерів, які зламали майже 30 млн акаунтів українців і жителів ЄС та продали їх Росії 3

Фото: СБУ

Організатору угруповання повідомили про підозру в несанкціонованому збуті або розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах чи на носіях такої інформації.

Також тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Читайте: Затримано учасника хакерського угруповання, яке завдало компаніям понад 120 млн доларів США збитків



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube