Друга ліга. Миколаївський «Васт» розійшовся внічию з «Металургом-2»


18:5128.10.2022

Цей матч повинен був відбутися разом з іншими ще місяць тому, проте був перенесений через небезпечну ситуацію в Запорізькій області.

Але й у столиці, де резерв першолігового «Металурга» 27 жовтня приймав миколаївський «Васт», зіграти без пригод не вдалося: запланований на 12:00 матч насправді почався з більш як півторагодинним запізненням, зважаючи на повітряну тривогу та відключення електроенергії.

Про це пише Sportarena.

Металург-2 (Запоріжжя) – Васт (Миколаїв) – 2:2

Голи: Рокотянський, 37 (пен.), Куралех, 90+2 ‒ Ярчук, 60 (пен.), Гуменяк, 83

Металург-2 (стартовий склад): Лавута, Коваленко, Даглас, Лапко, Завгородній, Кузьмович, Хуссін, Товстоног, Рокотянський, Златьєв, Близнюк. Запасні: Ніколаєнко, Бадецький, Владимиров, Єлець, Куралех, Толок. Головний тренер: В’ячеслав Тропін.

Васт (стартовий склад): Восконян, Штирбу, Шкіндер, Боровський, Толгаренко, Шмат, Ярчук, Тищенко, Крамаренко, Каранга, Стеценко. Запасні: Рудик, Змієвський, Студенко, Борзов, Гуменяк, Ширяєв, Вітенко, Душук, Колосков, Сидоренко. Головний тренер: Дмитро Назаренко.

Номінальні господарі виставили тільки молодь, навіть не в повному складі (наприклад, фланговий захисник Страдс не був задіяним у резерві, а низка інших гравців молодіжного віку на чолі з воротарем Байдою та нападником Сидоровим уже давно в обоймі першої клубної команди та регулярно грає в Першій лізі). Свої втрати були в миколаївців – уже давно поза грою через пошкодження досвідчений нападник Берко, який теоретично мав би бути найкращим бомбардиром «Васту» (попереду грає номінальний оборонець Стеценко), дискваліфікований захисник Бабенко, вилучений у попередньому матчі, травмований провідний центрбек Сартіна, давно відсутній здібний молодий центрхав Головін.

«Металург-2» – остання команда, яка лишається без перемог. Очікувалося, що вона постарається дати бій більш досвідченому «Васту». Проте в дебюті матчу тільки раз довелося вступити в гру Восконяну – і то удар Рокотянського з непоганої позиції був приглушений рикошетом. А от миколаївці вже в дебюті могли тричі (!) відкривати рахунок. Спершу Стеценко не зміг під кутом прокинути Лавуту, потім прекрасний прохід через лівий фланг Крамаренка завершився недостатньо сильним і небезпечним ударом, як для цієї позиції, а потім Тищенко з непоганого місця пробивав по воротах. Чудовий шанс мав і Ярчук, який не тільки виконував подачі стандартів, а й комбінував з гри.

Стартову активність гостей також можна зрозуміти – в двох своїх виїзних поєдинках «Васт» набрав нуль очок. Тим не менш, забити швидкий гол підопічним Чорнія та Назаренка не вдалося. І поступово «Металург-2» відсунув гру подалі, і Хуссін дальнім ударом навіть перевірив Восконяна. А коли запоріжці достатньо наобстрілювалися з гри, вони заробили два поспіль штрафних – і другий, який арбітр призначив за фол проти Близнюка-молодшого, був настільки небезпечним, що можна було вважати це гольовим моментом. Все той же Хуссін крутив у праву від воротаря дев’ятку, проте м’яч чиркнув лише над поперечиною та зовнішнім боком сітки воріт.

А на 36-й хвилині «Металург-2» заробив пенальті. Златьєв запустив у прохід Рокотянського, який прокинув воротаря й був збитий, заробивши 11-метровий. Сам постраждалий вийшов пробивати, і Станіслав Рокотянський впевнено переграв Восконяна – 1:0. Другий гол у чемпіонаті для 19-річного півзахисника. Не нудний перший тайм пішов не за сценарієм більш досвідчених, і якщо дивитися на запаси, то значно більшим мобілізаційним резервом володів саме «Васт». Після перерви очікувано гості вдалися до замін, навіть подвійних.

І чи то заміни зіграли свою роль, чи значно більший загальнокомандний досвід, але «Васт» оперативно зумів відігратися. Після кількох загострень Студенка Ярчук взяв гру на себе, прорвався через правий фланг і упав, встигнувши прострелити, в боротьбі із Завгороднім. Сам постраждалий взявся знову виконувати, і Дмитро Ярчук з пенальті впевнено переграв воротаря – 1:1. Другий гол у чемпіонаті при чотирьох асистах для екс-півзахисника «Таврії» та «Ешторіла». На правах більш досвідчених, миколаївці тиснули – кілька загострень суттєво оживляли гру біля воріт Ніколаєнка, аж поки «Васт» не забив довгоочікуваний другий м’яч. Пішла атака через правий фланг, воротар Ніколаєнко дістав м’яч після подачі, але недостатньо, щоб вибити далеко в поле, тож першим на підбиранні опинився спритний Дмитро Гуменяк і головою добив з близької відстані – 1:2. Четвертий гол у шести матчах для обдарованого молодого півзахисника.

Здавалося, можна вітати «Васт» із першою виїзною перемогою, проте запорізька молодь проявила вольові якості. Після ауту з правого флангу м’яч відскочив до Куралеха, і Микита на дальній холоднокровно розстріляв ворота – 2:2. Фантастичний дебют 17-річного нападника, який дебютував у Другій лізі після повернення в рідний клуб із латвійського «Саласпілса».

Набравши 8 очок, «Васт» гарантував собі місце не нижче сьомого за підсумками цього ігрового тижня, і навіть дещо наблизився до групи лідерів, від яких за останній місяць встиг відстати. «Металург-2» аж ніяк не безнадійний, але залишається на останньому місці – без перемог і з 2 очками.

Як повідомляло Інше ТВ, у чемпіонаті України у Другій лізі нещодавно Миколаївський «Васт» поступився «Чайці».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube