На Миколаївщині державі повернули 1 га землі в Коблево, на якій недобудований готель, і відкрили кримінальну справу


17:1426.10.2022

Миколаївською обласною прокуратурою забезпечено виконання рішення Господарського суду Миколаївської області, яким задоволено позовні вимоги керівника обласної прокуратури про повернення у власність держави особливо цінних земель державного лісового фонду загальною площею 1 га вартістю 10 млн грн, розташованих в рекреаційно-курортній зоні «Коблеве».

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Вказану ділянку незаконно, без вилучення у державного лісогосподарського підприємства, за відсутності рішення уповноваженого органу – Кабінету Міністрів України – під видом земель рекреаційного призначення незаконно передано Березанською райдержадміністрацією в оренду приватному підприємству для будівництва готелю.

Незаконне розпорядження райдержадміністрації скасовано, договір оренди визнаний судом недійсним та зобов’язано приватне підприємство повернути ділянку державі у належному стані.

На сьогодні за втручання обласної прокуратури та сприяння обласної військової адміністрації речові права приватного підприємства на оренду землі та право власності на незавершене будівництво готельного комплексу припинені, а право власності на землю лісового фонду зареєстровано за державою, про що внесено відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Окрім того, за фактом незаконних оборудок із вказаною ділянкою держлісфонду України розпочато кримінальне провадження щодо посадовців Березанської райдержадміністрації та Коблівської сільської ради (ч.1 ст.364 КК України) .

Як повідомляло Інше ТВ, Давали під пасовисько, а він засадив соняшником: на Миколаївщині відібрали у недобросовісного орендаря 45 га землі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube