Давали під пасовисько, а він засадив соняшником: на Миколаївщині відібрали у недобросовісного орендаря 45 га землі


15:0025.10.2022

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області забезпечила виконання судового рішення про дострокове розірвання договору оренди, повернення у розпорядження громади земельної ділянки загальною площею 45 га, розташованої в межах Врадіївської ОТГ.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Так, прокуратурою до районного суду пред’явлено позовну заяву про дострокове розірвання договору оренди та зобов’язання фізичної особи – орендаря повернути зазначену земельну ділянку, надану останньому для сінокосіння та випасання худоби.

Підставою для звернення до суду стали порушення орендарем цільового режиму використання землі. Так, не дивлячись на встановлену законом та договором оренди заборону на розорення пасовищ, орендарем на земельній ділянці вирощувалися соняшник та пшениця, тобто здійснювалось товарне сільськогосподарське виробництво. За вказані порушення орендар притягувався до адміністративної відповідальності, проте від продовження протиправних дій не утримався.

Рішенням Врадіївського районного суду позов прокурора задоволено, а постановою Миколаївського апеляційного суду відхилено доводи апеляційної скарги відповідача. Відповідно рішення суду набрало законної сили.

Завдяки вжитим прокуратурою заходам, наприкінці вересня поточного року відповідачем за актом приймання-передачі повернуто ділянку територіальній громаді.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині через суд повернули державі 25 соток землі на Кінбурнській косі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube