Ворог проводить евакуацію і обстрілює цивільну інфраструктуру, ми – нищимо техніку і склади, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:2923.10.2022

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою.

Сили оборони утримують займані рубежі, на вивільнених територіях проводять стабілізаційні заходи. Противник намагається утримувати оборону в умовах обмеженої логістики, деморалізації духу військових, проведення заходів евакуації державних установ та керівного складу.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Водночас продовжується контрбатарейне протистояння вздовж лінії зіткнення. Ворог наносить вогневе ураження по наших позиціях, застосовує армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію й міномети, в тому числі і по прилеглих громадах. Тилові райони продовжує атакувати ракетними ударами з неба, дронами-камікадзе, реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією.

Після масованих атак по об’єктах критичної інфраструктури майже всієї України, ворог знов обстріляв Нікопольський район. Реактивними системами залпового вогню ударив по Червоногригорівській громаді. Поранено троє цивільних осіб. Пошкоджено кілька приватних будинків та господарчих споруд.

У відповідь на 3 рашистських авіаудари гелікоптерами наші зенітники відповіли збиттям ще одного, вже другого за цей бойовий день ворожого «Алігатора» та п’ятьма ударами нашою штурмової та армійської авіації по районах зосередження озброєння та техніки, живої сили та систем протиповітряної оборони.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад дві сотні вогневих завдань.

Орієнтовні втрати противника за добу дорівнюють: 4️⃣7️⃣ рашистів, 2️⃣ танки, реактивна система залпового вогню «Град», протитанковий ракетний комплекс, 1️⃣6️⃣ одиниць авто-бронетанкової техніки та 4️⃣ склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах. Пошкоджено самохідну крупнокаліберну гаубицю «Мста-С» та ще 3️⃣ одиниці авто-бронетехніки.

В штормовому Чорному морі 6️⃣ кораблів ворожого флоту продовжують маневри вздовж узбережжя Криму. На чергуванні 2 великих десантних кораблі та 2 ракетоносії із 16-ма ракетами «Калібр» напоготові.

Незважаючи на зменшення ракетоносіїв, не час втрачати пильність. Цілком імовірне застосування ворожої авіації для пуску ракет, масовані удари дронів-камікадзе, в тому числі і по критичній інфраструктурі.

Штормове море може приносити міни, тож будьте обережні, дотримуйтесь обмежень воєнного стану щодо відвідування узбережжя, не нехтуйте власною безпекою. За сигналами повітряних тривог дійте чітко і злагоджено. Спроби ворога атакувати інформаційними вкидами сприймайте критично і розбірливо, не піддавайтеся на провокації, залякування, паніку. Пам’ятайте, що інформація – теж зброя гібридної війни. Не поширюйте несанкціоноване, передавайте за компетенцією доцільне.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube