ЧУ-2022 з фехтування на шаблях: Ольга Харлан – на першій сходинці п’єдесталу, Олександра Бондар – на другій. І обидві шаблістки – з Миколаєва


06:0621.10.2022

20 жовтня на доріжки навчально-спортивного комплексу Львівського державного університету ім.І.Боберського вийшли наші провідні шаблістки, аби визначити найсильніших у рамках чемпіонату України.

Турнір завершився впевненою перемогою титулованої Ольги Харлан, яка приїхала до Львова з Італії (де після початку війни тренується не лише вона, але й інші українські збірниці), спеціально для участі в чемпіонаті України.

Про це повідомили у Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

На шляху до першої сходинки п’єдесталу наша олімпійська чемпіонка виграла спочатку усі шість боїв у групі, а потім чотири у турі прямого вибування, зокрема в 1/8 у Катерини Савчук (15:1), в 1/4 – у новоспеченої віцечемпіонки України U-23 Валерії Проченко (15:8), в 1/2 – у Юлії Бакастової, разом з якою вони здобували командну бронзу на останньому чемпіонаті Європи (15:9).

І нарешті у фіналі Харлан, яка, нагадаємо, представляє на внутрішній арені Київ, з рахунком 15:13 взяла гору над 19-річною Олександрою Бондар з Миколаєва (рідного міста самої Ольги). Бондар таким чином стала єдиною з медалісток молодіжної національної першості, що відбувалася напередодні, кому вдалося пробитися до призерів й серед дорослих.

Третю сходинку п’єдесталу з киянкою Бакастовою розділила срібна медалістка Олімпіади-2016 Олена Кравацька, яка у своєму півфіналі поступилася Бондар (7:15). Нагадаємо, що саме досвідчена одеситка за відсутності Харлан виграла минулий чемпіонат України, який проходив у квітні 2021 року в Києві.

Як повідомляло Інше ТВ, на молодіжному чемпіонаті Олександра Бондар здобула «індивідуальну» бронзову нагороду, а також командне «золото».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube