«Як обрати, кого евакуювати?»: чому Миколаївський зоопарк відмовився від евакуації колекції


19:4915.10.2022

Складна морально-етична проблема постала перед колективом Миколаївського зоопарку – евакуйовувати колекцію чи ні?

Чому було прийнято рішення залишитися, в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповів директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий, передає Інше ТВ.

– Коли кажуть про евакуацію, люди просто не розуміють, про що мова. Це не собаку посадити у клітку чи кішку домашню. Якщо евакуювати тварин, то перше питання – кого? Ти повинен вирішити: цього беру, цього не беру. А чому я цього не беру, і що з ним робити – застрелити, залишити на загибель? А цього я чого беру – тому що він дорогий та рідкісний? Припустимо, ми вирішили, кого ми беремо, і нам потрібно біля 500 транспортних ящиків, яких в зоопарку немає. У нас немає транспортних ящиків для слонів, для бегемотів, для жирафів. Коли це все почалося, була зима, дорога була тільки одна – на Одесу, і вона була завантажена. Навіть якщо б ми знайшли якусь кількість транспортних ящиків, тварин в дорозі треба годувати, за ними треба прибирати, тобто це був би караван з кормами і людьми. А велика колекція мавп, папуг – куди везти, хто прийме? Легко сказати, що треба евакуювати. Тому було вирішено, що тварини залишаються, і ми з ними, – сказав Володимир Топчий.

З усього колективу, за словами директора, евакуювались з міста 15 співробітників. Частина з них зараз звільнена, оскільки після виїзду з Миколаєва вони не виходили на зв’язок з адміністрацією закладу.

 Як повідомляло Інше ТВ, Як виживає Миколаївський зоопарк? Неоціненна допомога простих людей і зоопарків Європи – директор



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube