Позивний «Замок». Херсонець переплив Дніпро на човні, щоб дістатися Миколаєва та піти захищати рідний край


15:3007.10.2022

Серед бійців 123-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ він – один із тих, хто, не вагаючись, став на захист рідної землі.

Про бійця з позивним «Замок» розповіли в 123-й бригаді тероборони ЗСУ, передає Інше ТВ.

Для бійця на псевдо «Замок» з Херсонщини російсько-українська війна почалася в 2014-му – він воював на Сході України, після того, як звільнився, мав власну справу. Повномасштабне російське вторгнення застало його на малій батьківщині.

«25 лютого встиг «вискочити» з окупації, переплив через Дніпро на човні, оскільки Антонівський міст вже був під контролем рашистів. З військовими, які відходили, попутками дісталися Миколаєва. Три дні шукали місце, куди можна призватися служити. 28 лютого мене радо прийняли до своїх лав тероборонівці 123 бригади. Після тривалої підготовки перевівся до бойового підрозділу бригади. Херсонський напрямок для кожного українця – святе! Весь час перебували в окопах. Наша група злагоджена, дуже різна за віком, але єдина в своєму прагненні захищати рідний край», – каже «Замок».

З початком контрнаступу бойові дії стали більш динамічними. Група бійця виконувала бойове завдання, але потрапила під танковий обстріл. Мали декілька поранених, його теж зачепило, один побратим загинув. Запросили евакуацію, поранених та вбитих вивезли в безпечне місце.

«В бою твоя територія – квадратний метр. На цій території відбувається все, а головне – боротьба із самим собою, зі своїми страхами і необдуманими вчинками, зі своїми бажаннями, на ньому – твоє життя і твоя смерть. Але цей метр твоєї землі, землі козаків, землі твоїх прадідів, – він гріє, дає життєві сили для знищення московитів і віру в нашу Перемогу!»,  – ділиться «Замок».

Як повідомляло Інше ТВ, Позивний «Таможня». Як митник три дні «штурмував» воєнкомат, аби піти захищати Україну з Миколаївською бригадою тероборони ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube