Безкоштовні дрова і «буржуйки»: хто на Миколаївщині їх отримає


16:1205.10.2022

Списки на отримання безкоштовних дров на опалювальний сезон тільки формуються, а ось кількість необхідних «буржуйок» для малозабезпечених вже відома – 3 тисячі.

Про це в інтерв’ю телекомпанії «НІС-ТВ» розповів заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи, передає Інше ТВ.

– По дровах – є постанова КМУ, є розпорядження начальника ОВА, згідно яких планується надати мешканцям населених пунктів в зонах бойових дій і населених пунктах, які прилягають до зон бойових дій, дрова для опалення в опалювальний сезон. Ми формуємо списки знизу до верху: старости населених пунктів в залежності від потреби, від кількості тих, хто проживає, формують перелік, передають його в ОТГ – ОТГ передає РВА, а РВА – до ОВА. Ми формуємо перелік, розробляємо логістику: наприклад, доставка залізницею до Миколаївської області і розвезення по Миколаївській області. Ми поставили перед собою завдання організувати доставку до домогосподарств, – сказав Валентин Гайдаржи.

За його словами, поки неясно, хто саме буде сплачувати за доставку дров (наразі є ясність, що за державний кошт оплатять доставку дров залізницею). «Чи буде доставка за рахунок державного бюджету до домогосподарств, ми не знаємо. Якщо цього не буде, будемо відпрацьовувати за рахунок обласного бюджету, місцевих бюджетів», – сказав Гайдаржи.

Обмежень по об’єму дров поки немає. «Будинки всі різні, необхідна кубатура для опалення також різна. Ми будемо відштовхуватися від потреб, про які нам повідомлять старости населених пунктів. Лімітів немає – є тільки рекомендований обсяг», – сказав замначальника ОВА.

Він додав, що місто Миколаїв також розглядається як учасник цієї програми.

Також, за словами В.Гайдаржи, на Миколаївщині працюють зараз над питанням забезпечення малозабезпечених «буржуйками». За поданими РВА даними, треба 3 тисячі «буржуйок», за рахунок обласного бюджету заплановано виготовлення 2 тисячі «буржуйок». Продовжують працювати і з партнерами, щоб до початку опалювального сезону виготовити більше 3 тисяч.  

Як повідомляло Інше ТВ, Найбільше проблем у підготовці до опалювального сезону – у міста Миколаєва, – замначальника Миколаївської ОВА



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube