Найбільше проблем у підготовці до опалювального сезону – у міста Миколаєва, – замначальника Миколаївської ОВА


15:3405.10.2022

І причин для цього дві – відсутність централізованого питного водопостачання і питання з подачею води до системи опалення тієї якості, яка не дозволить в подальшому руйнувати систему.

Про це в інтерв’ю телекомпанії «НІС-ТВ» розповів заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи, передає Інше ТВ.

– Основна проблема у підготовці до опалювального сезону у Миколаївській області – це місто Миколаїв. Дві основних причини – відсутність централізованого питного водопостачання і питання з подачею води до системи опалення тієї якості, яка не дозволить в подальшому руйнувати систему не тільки водопостачання, а й теплопостачання. Над цим працюють. Наприклад, ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» на сьогоднішній день пробурило 25 свердловин, уклали договори, і в планах ще 21 свердловина, в тому числі – 10 свердловин на території одного з ЦТП, який отримує теплоносій від ТЕЦ, тому що система теплопостачання у місті взаємопов’язана. Якщо буде неякісна вода в трубопроводах Миколаївської ТЕЦ, то далі є мережі ОКП, які є транзитними. І внутрішньо будинкові мережі. Загальне завдання в місті полягає в тому, щоб в системі теплопостачання була вода, яка не руйнує систему опалення, – сказав Валентин Гайдаржи.    

Заступник начальника Миколаївської ОВА додав, що над цим працюють всі – і місто, і теплопостачальні організації. «Гадаю, що у жовтні завершити цю роботу реально», – сказав Валентин Гайдаржи.

Він зауважив, що у воду, яка буде в системі опалення, і ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», і Миколаївська ТЕЦ будуть добавляти фарбник, щоб легше було виявляти пориви на мережах.

Щодо лімітів на газ: Валентин Гайдаржи повідомив, що за Постановою КМУ треба знизити споживання газу теплопостачальними організаціями на 10%, і за рахунок енергозбереження поставлене завдання виконають.

Також ведуться перемовини з усіма партнерами щодо придбання для Миколаївщини 5 модульних котельних. Але про результативність цих перемовин говорити поки зарано, можливо, церез місяч-півтора, сказав Валентин Гайдаржи.

Як повідомляло Інше ТВ, «Миколаївоблтеплоенерго» показало реконструйовану сучасну котельню в Інгульському районі Миколаєва (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube