З початку вторгнення по Миколаївщині було близько 11 тисяч «прильотів», розмір збитків – понад 150 млрд.грн., – заступник начальника Миколаївської ОВА


14:3105.10.2022

З початку вторгнення в Миколаївській області зафіксовано близько 11 тисяч «прильотів» внаслідок російських атак.

Про це в інтерв’ю телекомпанії «НІС-ТВ» повідомив заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи, передає Інше ТВ.

– Ведеться облік всіх «прильотів» по території області. За дорученням Офісу Президента через єКабінет заповнюється по кожному об’єкту – ступінь його руйнації, характер пошкоджень і т.п. Є доступ (до єКабінету – прим.ред.) у представників ОТГ, голів РДА і міст, вони фіксують всі об’єкти поза залежністю від форми власності. Попередньо, за нашими підрахунками – це з врахуванням доріг, портів, житлових будинків, медичних закладів, об’єктів культури і т.п., – у нашу область за час війни близько 11 тисяч «прильотів», на деякі об’єкти було 2-3 «прильоти». Тому підрахунок (збитків – прим.ред.) укрупнений, нема кошторисів на ці об’єкти – понад 150 млрд.грн., – сказав Валентин Гайдаржи.    

Більше всього постраждав Миколаївський район: до реформи – населені пункти Березнегуватського та Вітовського районів, які постійно знаходяться під російськими обстрілами, зауважив заступник начальника Миколаївської ОВА.

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині російськими обстрілами пошкоджено 45 цивільних об’єктів. Загалом – більше 12 тисяч



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube