Прокуратура через суд хоче повернути у власність громади Миколаєва земельну ділянку у мікрорайоні «Леваневці»


12:5903.10.2022

Окружна прокуратура міста Миколаєва до суду пред’явила позов щодо повернення територіальній громаді міста Миколаєва земельної ділянки водного фонду площею 901 кв м вартістю понад 700 тис грн, розташовану в мікрорайоні „Леваневці” м. Миколаєва.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Підставами для пред’явлення вказаного позову стали численні порушення вимог земельного, водного та містобудівного законодавства, допущені Миколаївською міською радою при передачі ділянок громадянам в межах норм безоплатної приватизації.

Зокрема, вказана земельна ділянка належить до земель водного фонду, оскільки знаходиться у безпосередній близькості до урізу води Бузького лиману, а тому не могла передаватись у приватну власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Також ділянка є зеленою зоною загального користування, де будівництво житлового будинку взагалі не передбачене містобудівною документацією.

Перебування спірної земельної ділянки у власності приватної особи обмежує безперешкодний доступ громадян до узбережжя лиману, призводить до знищення його рекреаційних та оздоровчих властивостей.

Зазначене призводить до порушення гарантованих законодавством прав громадян на рекреаційне використання узбережжя водного об’єкту, створює невідворотну зміну його цільового призначення.

Наразі судом відкрито провадження у справі.

Як повідомляло Інше ТВ, у вересні 2020 року Заводський районний суд м. Миколаєва задовольнив позов Миколаївської місцевої прокуратури №1 на користь держави щодо повернення на користь територіальної громади земельної ділянки площею 990 кв м вартістю 1,6 млн. грн у мікрорайоні «Леванівці» міста Миколаєва в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube