Миколаївський театр покаже нову виставу по роману «Доця» Тамари Горіха Зерня


06:3501.10.2022

14 жовтня, на Покрову, на «Сцені в укритті» Миколаївського академічного художнього драматичного театру відбудеться прем’єра моновистави  «Проста українська скіфська баба» за твором «Доця» Тамари Горіха Зерня.

Про це повідомив директор-художній керівник театру Артем Свистун, передає Інше ТВ.

«Під час війни особливо гостро відчувається зв’язок поколінь. Прадавнє коріння закликає до відповідальності за рід, землю, життя і його продовження, за майбутнє. Жінка стає не просто захисницею, рятівником, міцною опорою для чоловіків: в її тонкій ніжній особі прокидається провидиця, віщунка, знахарка. Тільки звернувшись до глибинних сил таємничої природи можна вижити і повернути до життя інших», – написав Артем Свистун на своїй сторінці у Фейсбук.

Грає в моновиставі Марина Васильєва.

Миколаївський театр покаже нову виставу по роману «Доця» Тамари Горіха Зерня 1
Миколаївський театр покаже нову виставу по роману «Доця» Тамари Горіха Зерня 5

Додамо, що авторка роману – Тамара Горіха Зерня – теж приїде на прем’єру, про що вона повідомила в коментарях під постом Артема Свистуна.

Миколаївський театр покаже нову виставу по роману «Доця» Тамари Горіха Зерня 3
Миколаївський театр покаже нову виставу по роману «Доця» Тамари Горіха Зерня 6

Довідка від «Читай»: Горіха Зерня — псевдонім Тамари Дуди — успішної перекладачки, відомої своєю волонтерською діяльністю. Її дебютний роман «Доця» вийшов у видавництві «Білка» торік влітку, одразу став бестселером, отримав схвальні відгуки критиків. Наприкінці 2019-го роман відзначений як книга року ВВС. 

Як повідомляло Інше ТВ, 25 серпня у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відкрилась «Сцена в укритті», яку не потрібно полишати у випадку повітряної тривоги.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube