Жительці Миколаєва, яка підозрюється в поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗС України та виправдовуванні збройної агресії РФ, обрано запобіжний захід


09:4830.09.2022

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 65-річний місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.114-2, ч.1 ст.436-2, ч.3 ст.436-2 КК України.

Про це повідомили у пресслужбі суду, передає Інше ТВ.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка систематично, за допомогою відповідних чат-ботів, поширювала інформацію про переміщення та дислокацію підрозділів Збройних сил України, в тому числі, у відеоформаті з відповідними коментарями для полегшення ідентифікації розміщення підрозділів на місцевості. При цьому, розташування балкону квартири, звідки остання здійснювала відеофіксацію, дозволяло охопити значну територію м.Миколаєва, у тому числі кілька важливих промислових підприємств.

При цьому, жінка достовірно знала, що зазначені чат-боти використовуються спецслужбами РФ для збору інформації про розміщення збройних формувань України.

Окрім цього, підозрювана використовуючи відповідні чат-боти висловлювала своє захоплення військовою агресією РФ та висловлювала сподівання щодо російської окупації м.Миколаєва.

У судовому засіданні підозрювана не заперечувала факти того, що вона надсилала відповідні повідомлення, проте зазначала, що не розуміла, які це може мати наслідки.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві суд заарештував 72-річного корегувальника ворожого вогню, який обіцяв наварити окупантам щі, коли вони захоплять місто



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube