Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ)


21:1526.09.2022

МКП “Миколаївводоканал” замовив проєкт нового центрального водозабору з підземних горизонтів в Корабельному районі міста у компанії ТОВ «ВІК ТЕХНОЛОГІЇ» за 971 тис. грн, а також надав їй ще два підряди на 19 млн грн. Всі договори з колишнім підрядником будівництва варварівського дюкера укладені без конкурсу.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані платформи ProZorro.

Централізоване видобування прісної води, в очікуванні якого в Миколаєві за останні місяці пробили десятки дрібних свердловин, переходить від обіцянок міської влади до практичних кроків.

26 вересня Миколаївводоканал оприлюднив договір з ТОВ «ВІК ТЕХНОЛОГІЇ» на створення проєктно-кошторисної документації нового будівництва підземного водозабору для забезпечення аварійного водопостачання з підземних водоносних горизонтів Миколаєва.

Вартість цієї закупівлі складає 971 036 грн, договір укладено без конкурсу. Початок робіт – після перерахування 30% вартості угоди. Водозабір передбачається розташувати у Корабельному районі Миколаєва. Фінансування проєкту відбудеться за кошти резервного фонду бюджету.

Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ) 1
Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ) 7
Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ) 3
Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ) 8

Також у вересні компанія “ВІК ТЕХНОЛОГІЇ” отримала ще  два контракти з МКП «Миколаївводоканал» на загальну суму 19 млн грн, вочевидь, пов’язані з розробкою підземного водозабору.

Так, 12 вересня був підписаний договір на 10,5 млн грн на реконструкцію шляхом технічного переоснащення водогону на території очисних споруд. Контракт також укладено без конкурсу, за процедурою «Українська визвольна війна». Строк виконання робіт – з 8 вересня до 20 листопада.

За тиждень, 19 вересня, водоканал підписав із “ВІК ТЕХНОЛОГІЇ” другий договір, на капремонт водопровідних мереж очисних споруд, а саме – заміну засувок в підземних камерах на 8,7 млн грн. Закупівля знову була проведена без конкурсу, як то дозволяє статус міста, яке знаходиться під ворожими обстрілами.

Зазначимо, що строк виконання робіт вже вказаний з 30 серпня до 20 листопада.

Також відзначимо дивні маніпуляції з датами угод: всі контракти підписані пізніше, ніж розпочинаються строки виконання робіт. Ще помітніші часові розбіжності в першому договорі, на розробку проєкту водозабору: він укладений 27 травня, за чотири місяці до того, як з’явився  протокол конкурсної комісії про укладання цього договору – лише 23  вересня.

Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ) 5
Розробником нового підземного водозабору для Миколаєва стане компанія, що будувала дюкер до Варварівки (ДОКУМЕНТИ) 9

Як повідомляло Інше ТВ, рік тому, у вересні 2021 року, під час проведення державного аудиту виконання бюджету міста Миколаєва фахівці Південного офісу Держаудімтслужби встановили, що під час будівництва дюкера та магістральних мереж водопостачання для мікрорайону Варварівка підрядник ТОВ «ВІК ТЕХНОЛОГІЇ» безпідставно включив у вартість роботи та матеріали на 13,6 млн гривень.

На кінець минулого року дюкер так і залишався в статусі об’єкта незавершеного будівництва.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube