Російськими обстрілами в Миколаєві було вибито 50 тисяч вікон – на цей час закрили ОСБ-плитами приблизно половину


12:0126.09.2022

Миколаївським міським головою було прийнято рішення запускати тепло в усі будинки, окрім зруйнованих, але для цього треба закрити вибиті російськими обстрілами вікна.

І на середину літа таких вікон виявилось більше 50 тияч.

Про це в програмі «Діалог» ТРК «Март» сказав 1-й заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков, відповідаючи на запитання, як мінімум миколаївець має підготуватися до майбутнього опалювального сезону, передає Інше ТВ.

– Вже на середину літа ми мали більше 50 тисяч розбитих, пошкоджених вікон, не готових до опалювального періоду, взагалі для життя. Ми не розуміли, чи є така кількість рук, матеріалів, щоб закрити ці вікна ОСБ-плитами (досвід показав, що плівка не дає результату). 50 тис.кв.м, 50 тисяч вікон – це величезна площа. На сьогодні ми маємо близько половини закритих вікон. Активно ведуться роботи по ліквідації зруйнованих дахів. Зараз можемо сміливо говорити миколаївцям, що ми рухаємось, знаємо, що робити, і робимо. Дякуємо партнерам з Одеси, Івано-Франківська, які допомагають. Запросили наші будівельні компанії і маємо до 20 бригад, які погодились працювати за кошти міського бюджету, – закривати ці вікна, в першу чергу, там, де люди не проживають, або там, де люди фізично не можуть це зробити. Дякуємо миколаївцям, які закривають ці вікна самостійно. Бо немає сенсу пускати тепло в будівлі, де суцільні протяги, і суцільне виветрення майбутнього тепла, – сказав Віталій Луков.

В міській владі розуміють, що не тільки вибиті вікна можуть стати на заваді опалювального сезону – обстріли міста росіянами не припиняються, тому під загрозою знаходяться і джерела теплової енергії, і теплові пункти. Але підготовка до опалювального сезону, як запевнив віце-мер, продовжується:

– Ми зробимо все можливе і майже неможливе для того, щоб місто почало приймати тепло. Є певна складність з випробовуванням самих мереж. Але ми вже починаємо заповнювати системи. Розуміємо, що періодична відсутність води може призвести до таких дій миколаївців, як відбір води з системи. Хочу попередити: вода буде зафарбовуватись хімічними речовинами зеленого кольору, ця вода не буде ні для чого непридатна, тому давайте не будемо шкодити самі собі.

Як повідомляло Інше ТВ, Міська влада Миколаєва радить містянам мати інший варіант проживання взимку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube