Міська влада Миколаєва радить містянам мати інший варіант проживання взимку


11:4526.09.2022

На цей час і «Миколаївоблтеплоенерго», і Миколаївська ТЕЦ підготовлені до опалювального сезону, але у України є неадекватний ворог, який може не дати запустити тепло в будинках миколаївців.

Тому містянам треба потурбуватись про інші варіанти зимівлі.

Про це в програмі «Діалог» ТРК «Март» сказав 1-й заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков, відповідаючи на запитання, як мінімум миколаївець має підготуватися до майбутнього опалювального сезону, передає Інше ТВ.

– Мінімум, миколаївець має мати другий варіант проживання. Ми повинні бути чесні, повинні людей попереджати, що може бути відсутнє тепло. Без тепла в холодну пору року можна тиждень прожити в холодній квартирі, далі людина просто фізично не зможе цього робити. Може таке статись, що не буде певний час електричної енергії. Може таке статись, що не буде певний час води. Тому для того, щоб не доходити до тих моментів, коли зараз майже примусово з Донеччини евакуюють… Всі хочуть, щоб з Миколаєвом такого не відбулось. Але миколаївець повинен знати, де, якщо, не дай Бог, щось, він зможе перезимувати. Кожен повинен мати варіант – знайомих, друзів, знайти притулок, як це роблять ті люди, які евакуюються з Миколаєва… Говорити про те, щоб запасатися грілками, генераторами, нагрівачами – ми можемо «посадити» систему електричну, якщо всі включать електрообігрівальні прилади, і це може призвести до іншої катастрофи, тому що не витримає мережа. Тому мають бути різні варіанти. Якщо це приватний сектор, то потрібно мати або грубку, або «буржуйку», або якісь інший пристрій, яким можна обігріватись за рахунок твердого палива, тобто дров. Якщо це багатоквартирна забудова, то там набагато менше можливостей. Я не думаю, що ми дійдемо до того, що у нас в вікна будуть виставлені труби, і «буржуйки» будуть в кожній кімнаті… Ми маємо бути передбачливими і розуміти, що своєю впертістю, своїми виключно психологічними особливостями можна завдати шкоду, в першу чергу, собі і ускладнити роботу тим, хто буде вам допомагати, – сказав Віталій Луков.

Для тих, хто не зможе виїхати, влада, за словами віце-мера, знайшла варіант.

– У нас створені окремі місця, окремі об’єкти з автономним опаленням. У разі відсутності централізованого опалення для людей одиноких, для тих, хто не зможе покинути місто, якщо ми будемо наближатись до катастрофічних моментів, які ми теж не відкидаємо у своїх прогнозах, – сказав Віталій Луков.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаїв готується до опалювального сезону: комунальники закривають ОСБ-плитами пошкоджені російськими обстрілами вікна в багатоповерхівках (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube