ЗСУ вдарили по альтернативній понтонній переправі поблизу Садового, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:4417.09.2022

Обстановка в нашій операційній зоні, на південнобузькому напрямку залишається досить складною, напруженою, але контрольованою Силами оборони. Ворог час від часу наважується на відчайдушні спроби покращити своє тактичне положення шляхом активних дій. Двічі протягом бойового дня спробував провести штурмові дії за напрямками: Правдине – Степова Долина та Архангельське – Іванівка. В обох випадках силами до взводу, незважаючи на підтримку танку Т-72 та БМП-2 успіху не мав, зазнавши втрат, відступив.

Протягом дня ворог здійснив 4 авіаудари по наших позиціях та ракетний удар по Криворіжжю. 4 рази обстрілював Нікопольський район. В напрямку Кривого Рогу ворог продовжує атакувати критичну інфраструктуру з метою створення техногенної катастрофи, ускладнення руху наших військ та створення соціального напруження. Крилатими ракетами повітряного базування Х-22 завдано суттєвих руйнацій гідротехнічним спорудам регіону. Рятувальні та аварійні служби задіяні в максимальному варіанті, працюють над ліквідацією наслідків.

Тим часом, в Зеленодольській громаді, обстрілюючи мирні населені пункти, рашисти вбили у Великій Костромці двох чоловіків, ще одного – поранено. У селі є руйнування. Масштаби уточнюються.

По Нікопольщині ворог бив важкою артилерією та реактивними системами залпового вогню. Обстріляно три населених пункти: Нікополь, Іллінка, Мар’ївка. Пошкоджено три приватні будинки, газогін, поранено двох цивільних осіб.

Нашою авіацією нанесено 15 ударів по розташуванню ворога, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 250 вогневих завдань, в тому числі по районах зосередження живої сили та техніки поблизу Старої Збур’ївки, пункту управління, безпосередньо, в Херсоні, по станції радіоелектронної боротьби в Новій Каховці та по альтернативній понтонній переправі поблизу Садового.

Підтверджені втрати ворога встановлено на відмітці: 3️⃣3️⃣рашисти, 2️⃣ танки, 152мм гаубицю «Мста-Б», 120 мм мобільний міномет, 9️⃣одиниць авто-бронетехніки. Решта – дорозвідується.

Корабельне угруповання ворожого флоту з 11 кораблів та катерів, обравши для укриття від уражень та шторму притискання до південного узбережжя Криму, залишило напоготові 3 надводних носії 24-ох крилатих ракет типу «Калібр», а також 4 вдк.

Зважаючи на збереження класичних загроз, дотримуйтесь норм та правил безпеки, не нехтуйте попередженням про повітряну тривогу, ретельно перевіряйте інформацію, щоб не ставати жертвами фейкових вкидів, не поширюйте інформацію, що може зорієнтувати ворога та зашкодити нашим підрозділам під час кропіткої роботи з вивільнення територій з-під влади окупантів. Залиште рашистам можливість втратити всі шанси на успіх.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube