На сесії міськради розглянуть 5 питань щодо «Миколаївоблтеплоенерго». Депутати бюджетної комісії проекти рішень погодили


15:3006.09.2022

Одразу 5 питань, які стосуються діяльності ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», розглянули сьогодні, 6 вересня, на засіданні постійної комісії Миколаївської міськради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів.

Засідання комісії відбулось в онлайн режимі.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Зокрема, депутатам пропонувалось погодити проекти рішень сесії міськради щодо погодження договорів реструктуризації боргів ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

– По «Миколаївгазу» заборгованість на 1 червня 2021 року – 17,5 млн.грн., строк реструктуризації – 84 місяці. По ДК «Газ» – борг 8,6 млн.грн., строк реструктуризації 72 місяці. По НАК «Нафтогаз України» борг – 80 млн.грн., строк реструктуризації – 84 місяці. І договори починатимуть виконуватися через 6 місяців після відміни воєнного стану. Ці договори повинні повинні бути підписані, ми з цим затягнули. Якщо цього не зробити, то з вересня НАК «Нафтогаз» подає виконавчі листи, і наші рахунки будуть заарештовані. У НАК «Нафтогаз» своя політика, – сказав директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Він додав, що гарантії Миколаївської міськради полягають в тому, що, якщо підприємство не зможе виконати договори, то сплатити повинна міськрада, і підкреслив, що в цьому році «Миколаївоблтеплоенерго» не отримувало дотацій з міського бюджету.

Депутати не всі погоджувались з таким підходом. Наприклад, Сергій Кантор казав про те, що не бачить в бюджеті міста фінансового ресурсу, щоб вирішити це питання. Але голова комісії Федір Панченко наполягав, що в міському бюджеті гроші на опалення є. Зауважив і Микола Логвінов: якщо б не війна, то підприємство вже б вийшло на самоокупність і не просило б кошти з бюджету.

Також на розгляд депутатів був поданий проект рішення щодо згоди Миколаївської міськради на підписання ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» договору з НАК «Нафтогаз» на закупку газу на цей сезон на суму 559 млн.грн. Микола Логвінов підкреслив, що за цим договором вартість газу для опалення залишається без змін.

І ще одним питанням було внесення змін до Уставу підприємства, щоб унормувати діяльність свердловин, з яких роздається вода населенню (раніше такого виду діяльності в Уставі підприємства не було).

Комісія підтримала винесення на сесію усіх 5 проєктів рішень – 12 депутатів проголосували «за», один утримався.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на липень заборгованість за опалювальний сезон 2021-2022 рр. (за послугу з постачання теплової енергії з врахуванням заборгованості по платі за абонентське обслуговування) по ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» сягала майже 144 млн грн. при відсотку оплат за нарахуваннями – 76,4%, а заборгованість за послугу централізованого опалення за минулі опалювальні сезони складала понад 73 млн грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube