Миколаївці під час війни погасили понад 20 млн.грн. боргів перед облтеплоенерго. Але КП хоче ще 217 мільонів


15:0019.07.2022

Станом на липень миколаївці заборгували ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” понад 217 мільйонів гривень.

Заборгованість за опалювальний сезон 2021-2022 рр. (за послугу з постачання теплової енергії з врахуванням заборгованості по платі за абонентське обслуговування) сягає майже 144 млн грн. Відсоток оплат за нарахуваннями – 76,4 %.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада.

Зазначимо, що по данним, оприлюдненим комунальним підприємством у травні, за опалювальний сезон 2021-2022 року населення заборгувало 160,4 млн.грн.

Тобто, містяне під час війни та струмкого обвалу економіки погасили близько 20 млн.грн. боргів перед постачальником тепла.

При цьому заборгованість за послугу централізованого опалення за минулі опалювальні сезони – понад 73 млн грн.

«Незважаючи на щоденні обстріли міста росіянами, працівники ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» щодня виконують свої професійні обов’язки, готуючи об’єкти підприємства до опалювального періоду. Ми вдячні містянам за оплати – повні й часткові. Фінанси відіграють важливу роль. На сьогодні це – можливість розраховуватися за енергоносії та купувати необхідні матеріали для проведення ремонтів, на жаль, через нищення інфраструктури таких робіт побільшало. І всі вони важливі для старту опалювального сезону. Наша мета полягає у тому, щоб будинки містян були з теплом. Тож закликаємо й надалі по можливості закривати борги», – зазначив директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Нагадаємо, що вчора пресс-служба підприємства нагадала, що ті мешканці міста, хто виїхав з Миколаєва та оформив посвідчення тимчасово перемішеної особи, все одно мають сплачувати послуги тепопостачання у своїх миколаївських квартирах.

Раніше мер міста Сєнкевич заявлял, що планує вимкнути опалення в будинках, які пошкоджені россійськми обстрілами

Нагадаємо, керівник області Віталій Кім та мер Олександр Сєнкевич неодноразово закликали жителів Миколаєва виїхати з міста, якщо в них немає роботи або інших джерел доходу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube