Плату за опалення ніхто не відміняв: облтеплоенерго звернувся до миколаївців, які оформили статус ВПО в інших містах


16:4018.07.2022

Комунальне підприємство “Миколаївоблтеплоенерго” звернулося до миколаївців з попередженням, що ті з містян, що виїхали з міста через обстріли та офрмили статус вимушено переміщених осіб (ВПО) в інших населених пунктах, все одно зобов’язані сплачувати рахунки за тепло.

Про це Миколаївоблтеплоенерго повідомила у своїй Facebook-сторінці

У прес-службі нагадали, що у 5 березня Кабінетом міністрів було прийнято Постанову № 206 про “Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг у період військового стану”, в якій сказано про те, що забороняється в умовах воєнного стану, до припинення чи скасування військового становища в Україні. Серед них:

  • нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, відсотків річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;
  • припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їхньої несплати чи оплати не в повному обсязі.

У зв’язку з цим у Миколаївоблтеплоенерго заявили, що на період військового стану нараховувати неустойки, інфляційні нарахування, процентні річні не буде.

“Військовий стан не звільняє громадян України від оплати комунальних послуг, але у разі несплати чи оплати не в повному обсязі відключати їх не будуть” , – додали у прес-службі.

Відомство наголошує, що згідно з чинним законодавством, тимчасова відсутність мешканців не звільняє від обов’язку оплачувати послуги з постачання теплової енергії. Адже постачальник послуги несе витрати на забезпечення нормативної температури повітря в приміщеннях квартири незалежно від факту проживання в приміщенні, що опалюється споживачів.

“Отже, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи не знімає обов’язки щодо виконання зобов’язання щодо оплати послуг із постачання теплової енергії. Однак, з метою недопущення необґрунтованих нарахувань обсягу спожитих послуг, зокрема щодо абонентської плати та послуг з постачання теплової енергії, можливість припинення нарахування зазначених послуг виникає у абонентів зруйнованих або пошкоджених об’єктів, які мають про це акт, складений відповідним органом влади” , – додали в “Миколаївоблтеплоенерго”.

Раніше мер міста Сєнкевич заявлял, що планує вимкнути опалення в будинках, які пошкоджені россійськми обстрілами

Нагадаємо, керівник області Віталій Кім та мер Олександр Сєнкевич неодноразово закликали жителів Миколаєва виїхати з міста, якщо в них немає роботи або інших джерел доходу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube