“Як вдома”, – віце-прем’єрка Верещук перевірила умови для проживання переселнців у Миколаєві (ВІДЕО)


19:5428.08.2022

Віце-прем’єрка України, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук відвідала евакуаційний пункт у Миколаєві, умови перебування в якому для вимушених переселенців нещодавно було піддано критиці.

За словами Ірини Верещук, умови проживання ВПО є задовільними, переселенцям надають всю необхідно допомогу, та “усі почувають себе дійсно як вдома”. 

— Ми сьогодні побували в місцях компактного проживання наших ВПО – внутрішньо переміщених осіб. Я побачила, що це задовільні умови проживання. Це робота колективу, який допомагає людям не відчувати цей біль втрати свого рідного дому, свого майна, своєї домівки. Ми побачили догляд за дітьми, де вони почувають себе дійсно як вдома і в них є все необхідне, – сказала Ірина Верещук.

Міністерку суправоджували очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова обласної ради Ганна Замазєєва, народні депутати Олександр Пасічний, Ігор Копитін, Максим Дирдін. 

Нагадаємо, у звіті регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Юлії Хмельницької раніше зазначалось, що умови перебування вимушених переселенців в єдиному офіційному евакуаційному пункті Миколаєва не витримують жодної критики: люди сплять або на підлозі, або на дитсадківських ліжках, через відсутність води не працює туалет, а їжа лише та, що нерегулярно підвозять волонтери. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич назвав цю інформацію «замовним фейком».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube