На Миколаївщині за добу вогнеборці погасили 11 пожеж, вилучили два боєприпаси


09:4623.08.2022

За чергову добу вогнеборцями Миколаївщини відреаговано на 11 пожеж, одна з яких виникла внаслідок ворожого обстрілу.

Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС в Миколаївській області.

Через потрапляння боєприпасів та їх уламків внаслідок бойових дій зайнялась копиця сіна в господарчій споруді на приватному домоволодінні в смт Березнегувате. Черговим караулом 9 державної пожежно-рятувальної частини пожежу площею 100 кв. м ліквідовано. Оперативними діями вогнеборців врятовано від вогню житловий будинок та господарчу споруду. Внаслідок горіння знищено 2 т соломи (врожай 2022 р.).

Також зафіксовано дві пожежі в житловому секторі.

Через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів виникла пожежа в житловому будинку по вул. Новоселів м. Миколаєва. Виклик надійшов о 12:51 22 серпня. Вогнеборцями 4 ДПРЧ горіння на площі 15 кв. м ліквідовано о 13:16. Через щільне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах для захисту органів зору та дихання.

Ще один випадок стався о 02:59 23 серпня. Зайнялось у двокімнатній квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку по вул. Океанівській м. Миколаєва. Пожежу площею 23 кв. м черговий караул 5 ДПРЧ загасили о 03:14. Попередня причина виникнення — коротке замикання електропроводки.

О 22:39 на пункт зв’язку 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу в магазині-кафе по вул. Шевченка с. Шевченкове Шевченківської ТГ Миколаївського району. О 23:23 вогнеборці ліквідували горіння на площі 25 кв. м, врятувавши від повного знищення приміщення. Причина виникнення наразі встановлюється.

Окрім цього зафіксовано дві пожежі сіна на територіях приватних домоволодінь с. Осетрівка Чорноморської ТГ та с. Бесарабка Коблівської ТГ Миколаївського району. Вогнеборці 22 ДПРЧ та місцевої пожежної охорони Коблеве загасили пожежі площами 15 та 16 кв. м відповідно, не допустивши поширення полум’я на більшу площу. Загалом знищено 3 т сіна.

На місцях також працювали співробітники поліції. Причинами виникнення пожеж стало необережне поводження з вогнем.

За чергову добу в області виникло п’ять пожеж в екосистемах. Горіли суха трава, сміття, чагарники та автомобільні шини на відкритих територіях Вознесенського (Веселинівська ТГ), Баштанського (Інгульська ТГ), Миколаївського (Куцурубська, Березанська ТГ) районах області та у м. Миколаєві. Загальна площа яку пройшов вогонь сягає понад 7,5 га. До гасіння залучались рятувальники 11, 1, 7, 22, 8 ДПРЧ, а також для підвозу води МАЗ з цистерною ФГ “Стоянов”. Причинами виникнення пожеж спеціалісти називають необережне поводження з вогнем.

Піротехніки ДСНС з початку російської агресії 3745 разів залучались для ідентифікації та вилучення ВНП на території міста та області після обстрілів. Всього вилучено 3215 боєприпасів. 22 серпня здійснено 5 виїздів та вилучено 2 ВНП.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube