Це не смог, це імла зі Сходу: роз’яснення синоптиків та поради лікарів


19:0822.08.2022

Сьогодня мешканці багатьох регіонів України помітили імлу, що вкрила більш або менш щільною пеленою наші міста та села. Крім того, багато людей відчувають подразнення в горлі та органах дихання, сильний кашель. А з урахуванням небезпечної ситуації навколо Запорізьської АЕС через россійську агресію, зрозуміла занепокоєнність причиною цього явища.

ДСНС Миколаївської області навіть сьогодні заспокоювало миколаївців, що рівень радіації в нормі, небезпечних хімічних речовин в повітрі не виявлено.

Синоптики вказують на те, що ми маємо справу з великими массами пилу, які перенесені південно-східними вітрами за Прикаспійської низини та Центральної Азії, передає ІншеТВ.

– Супутникова інформація підтверджує локалізацію та переміщення пилу саме до нашого регіону. За синоптичними розрахунками, на покращення ситуації, очищення повітря можна розраховувати лише завтра ввечері, 23.08.2022, – повідомили в Черкаському Обласному Гідрометцентрі.

Нагадаємо, що таке помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, відбувається не вперше. І найчастіше воно викликано якраз пилом зі Сходу.

Тим, кому це явище створює проблеми зі здоров’ям, можна скористатися порадами миколаївського інфекціоніста Світлани Федорової.

  1. Максимально зволожити повітря в квартирі або приміщенні, де ви знаходитесь (найпростіше звичайна вода через пульверизатор, раз на 30-40 хвилин розпорошуємо по квартирі, 5-7 підходів).
  2. П’ємо більше рідини (звичайна питна вода, можна додати трохи соди: 1/2 чайної ложки на 400 мл води за 20-30 хвилин до або через годину після їжі (особливо якщо з’явилося першіння в горлі, покашлювання). Завтра вранці натщесерце також можна прийняти трохи розчиненої соди
  3. Можна прийняти антигістамінний препарат, краще 3 покоління, особливо, якщо є печіння в очах, закладеність носа, крім покашлювання, першіння в глотці (дезлоратадин, він же Еріус, Едем і т.д. Алерзин, L цет та ін.
  4. Промийте ніс сольовим розчином (підійде і фізрозчин, Аквамарис, Пшик, Хьюмер, навіть звичайна питна вода)
  5. При подразненні дихальних шляхів нинішнім пилом, краще прийняти кошти від кашлю в сиропі або краплях ( Проспан, Синекод, Стоптуссин і подібні їм.)
  6. Прийміть душ кілька разів і обов’язково перед сном.На ніч поставте поруч пляшечку з питною водою. ганчіркою, кілька разів. Якщо можете зняти – добре промийте під проточною водою.
  7. Все буде добре!


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube