На Миколаївщині заклади освіти найгірше забезпечені укриттями – Монастирський


15:0617.08.2022

В Україні укриття є навіть не в половині закладів освіти.

За словами міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, на сьогодні до початку нового навчального року готові, тобто забезпечені укриттями, 41% закладів освіти. Найгірша ситуація на Миколаївщині.

Про це повідомив під час брифінгу 16 серпня Денис Монастирський, пише Zaxid.net.

«Ми закріпили за абсолютно кожним навчальним закладом в регіонах рятувальника – це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року. На сьогодні за нашими даними, укриттями забезпечено близько 41% закладів освіти усіх рівнів», – каже Монастирський.

За його словами, найгірше забезпечені укриттями заклади освіти Миколаївщини. Там захисні споруди обладнані лише в 16% закладів освіти. Найкраща ситуація у Львівській області, де до початку офлайн навчання готові 83% закладів. Також він зазначив, що форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від безпекової ситуації у населеному пункті.

Він розповів, що вже перевірено 80% закладів освіти. Міністерство надало відповідні рекомендації для закладів освіти і контролює їхнє виконання. Невдовзі можна буде точно сказати, скільки шкіл зможуть почати навчання. Це – понад 21 тисяча освітніх об’єктів.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині 23 школи зруйновано, 180 пошкоджено та 55 знаходяться на окупованій території – Кім розповів про готовність до нового навчального року (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube