Відома в соцмережах колаборантка, що обіцяє замальовувати українську символіку в Херсоні – мешканка Снігурівки


08:0214.08.2022

Жителька Снігурівки Єлизавета Борсук переїхала до тимчасово окупованого Херсону, де зафарбовує українську державну символіку кольорами російського прапора для пропагандистських роликів, які виправдовують військове вторгнення Росії в Україну, передають НикВести

26-річна Єлизавета Борсук, яка заявила у відеоролику, що «не боїться бути російською», веде свою колабораціоністську діяльність під іншим ім’ям — Вікторія.

— Мене звуть Вікторія, маємо проект вулиці Херсона. Ми рятуємо місто від нацистської символіки. Ми не боїмося бути росіянами, – заявила Єлизавета Борсук.

«Нацистською символікою» колаборантка називає кольори державного прапора України, що фактично може бути злочином, передбаченим статтею 338 Кримінального кодексу України («Наруга над державними символами»), який карається штрафом або позбавленням волі на строк до 3 років.

За допомогою аналітичної системи YouControl НикВести з’ясували, що у 2020 році уродженка Снігурівки, мати двох дітей Єлизавета Борсук зверталася до суду, щоб спробувати стягнути аліменти зі свого колишнього чоловіка, мешканця Чернігівської області. У ході судового розгляду з’ясувалося, що він не був біологічним батьком обох її дітей.

Згодом Снігурівський районний суд розглянув та частково задовольнив зустрічний позов колишнього чоловіка. Позивач пояснив, що з відповідачкою познайомився і почав проживати однією сім’єю з травня 2015 року. Через деякий час дізнався, що ще до їхнього знайомства вона вже була вагітна. Подружнє життя припинили у травні 2017 року, коли вона поїхала до Снігурівки та відмовилася повертатися до чоловіка. Про народження доньки дізнався лише при отриманні судового наказу про стягнення аліментів», – йшлося у його позовній заяві.

Відома в соцмережах колаборантка, що обіцяє замальовувати українську символіку в Херсоні - мешканка Снігурівки 1
Відома в соцмережах колаборантка, що обіцяє замальовувати українську символіку в Херсоні - мешканка Снігурівки 3

На цей час уродженка Снігурівки Єлизавета Борсук повернула в соціальних мережах дівоче прізвище Остапчук і зайнялася посібництвом окупантам у Херсонській області від імені «молоді Херсона».До співпраці з окупантами дівчину звали не Вікторія, а Єлизавета

Як відомо, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім платить по $100 за інформацію про колаборантів на Миколаївщині.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube