Найбільший корівник у Европі з’явився на Миколаївщині (ФОТО)


17:0612.08.2022

Найбільший корівник в Європі тепер є в Україні, а саме на Миколаївщині, – на 2300 корів, з найновішими у світі технологіями утримання тварин.

Про це йдеться в інтерв’ю журналу «Тваринництво сьогодні» директора СТОВ «Промінь» Сергія Ясевіна, передає Інше ТВ.

За словами С.Ясевіна, робота над проектом почалася ще два роки тому, а зараз він вже втілений в життя.

– Так співпало, що свої останні передові технології ми запровадили й увели в дію саме зараз. У 2020 році розпочали будівництво крос-корівника — найбільшого в Україні та Європі і передового за вентиляцією та комфортом. А в грудні 2021 року його запустили. Він має площу 35 000 кв.м і від січня 2022 року заповнений на 100 % — 2300 голів. Там розміщено всю сухостійну та передотельну групи, а також розташовано пологове відділення, – каже директор СТОВ «Промінь».

Комплекс спроектований проєктною організацією компанії «ПМТЗ «Агро-Союз», а вклали в нього 212 млн гривень (як своїх коштів, так і кредитних).

Особливість крос-корівника – в створеній системі мікроклімату для забезпечення максимального комфорту тварин, що є можливим завдяки потужній системі вентиляції. Окрім цього, переробляють гной самих корів (спеціальним чином його сепарують), і отриману тверду фракцію використовують в якості підстилки.

Усе обладнання — виробництва США.

Як повідомляло Інше ТВ, До Дрогобича евакуювали 120 корів з розбомбленої рашистами ферми на Миколаївщині (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube