Site icon inshe.tv

Утеплення, ремонти бомбосховищ та закупка ланчбоксів, – як громади Миколаївщини готуються до учбового року

Утеплення, ремонти бомбосховищ та закупка ланчбоксів, - як громади Миколаївщини готуються до учбового року 1

В сільских громадах Миколаївщини поспішають закупити вугілля та провести утеплення учбових закладів, Вознесенськ та Первомайськ ремонтують бомбосховища в школах, а в Миколаїві КОП закуповує виделки та ланчбокси.

ІншеТВ проаналізувало, що протягом літа 2022 року вирішили профінансувати громади Миколаївської області в рамках підготовки до початку учбового року в умовах війни та гострого бюджетного дефіциту.

Навіть з урахуванням спрощення конкурсних процедур в умовах військового стану час на підготовку до нового учбового року вичерпується. Тож більшість закупівель за рахунок бюджетних коштів для освітньої галузі вже виставлені на сервісі ProZorro, значна частина вже завершена.

1.Бомбосховища

МОН поставило вимогу: для відкриття занять офлайн в школі повинно бути бомбосховище. Якщо виходити з інформації в ProZorro, виконанням цієї умови стурбовані в Первомайську, Вознесенську та Мигіїві. Принаймні лише тут замовили ремонт бомбосховищ або шкільних подвалів. Щоправда, в усіх випадках мова йде лише про поточний ремонт.

Первомайськ:

Вознесенськ:

Мигиївська сільська рада

2. Опалення, утеплення та ремонти

В багатьох громадах влада використала літній час та залишки коштів на підготовку учбових закладів до опалювального сезону, який, на загальну думку, буде найважчим в історії незалежної України. Так, Синюхино-Брідська сільрада закупила твердопаливні котли для Чаусівського та Довгопристанського лицеїв, на 664 тис.грн. та 361 тис.грн. відповідно.

Доманівська селищна рада також закуповує твердопаливні котли для ліцею “Перспектива” та оголосила тендер на встановлення пожежної сигналізації в Кузнецівській школі за 700 тис.грн.

В Вознесенську відкорегували проект на утеплення дитсаду №9 за 1 млн.100 тис.грн.

Управління Южноукраїнської міськради закупило послуги медичних оглядів для своїх працівників на 770 тис.грн.

3. Миколаївський КОП купує ланчбокси

На загальному фоні вирізняється Миколаїв. Навіть в умовах заздалегідь оголошеного дистанційного навчання дивує, що тут знайшли єдиний напрямок для використання коштів бюджету (або комунальних підприємств):

Комунальне виробниче підприємство по організації харчування у навчальних закладах (КОП) за 317 тис.грн. прибдало пластикові виделки, ложки, серветки, ланчбокси та контейнєри для супу.

Нагадаємо, лише вчора Миколаївоблтеплоенерго наголосило, що за умов відсутності опалення вже при 14 градусах починається руйнування конструктивних елементів будівель, систем водопостачання та каналізації тощо.

Exit mobile version