Знищені пускові установки С-300, з яких обстрілювали Миколаїв


07:1805.08.2022

Тривалий час россійські агресори обстрілювали Миколаїв ракетами з мобільних пускових установок С-300. Ракети з великою масою бойової частини наносили великі зруйнування в місті.

Як повідомлялося, захисники України на півдні країни знищили 4 зенітно-ракетні системи С-300, радіолокаційну станцію “Імбир” та 3 склади з боєприпасами.

Прес-офіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук сьогодня вранці підтвердив, що знищені установки, з яких россіяне обстрілювали Миколаїв.

Нагадаємо, в ОК Південь недавно запевняли, що скоро відтіснять россійські війська на відстань, з якої вони не зможуть діставати Миколаїв раакетами С-300.

Системи С-300 збройні сили РФ використовують для нанесення максимального ураження, розповіла Наталя Гуменюк.

“Зенітно-ракетна система призначена для знищення цілі в повітрі, тобто ракета, коли вилітає з пристрою, розривається в повітрі, знищуючи ціль. Якщо вона влучає в поверхню або в предмет, наприклад в будівлю, що має акустичну додаткову потужність, то розривна сила збільшується в кілька разів, а нашпиговування цього снаряду металевими частинами завдає додаткових уражень”, — розповіла Наталя Гуменюк.

Зі слів Гуменюк, українські захисники раніше вже знищили одну батарею С-300.

Від ІншеТВ: За словами підполковника Сергія Нечитайла в зенітно-ракетних комплексах С-300 ПС (ПТ) передбачена можливість обстрілювати наземні цілі. Але дальність стрільби із комплексів С-300 ПС (ПТ) обмежена дальністю радіовидимості ракети та становить до 25–30 км.

Сьогодня вночі та зранку Миколаїв під обстрілами россйських дивізіонів РСЗО.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube