Скоро ЗСУ відтіснять ворога від Миколаїва на відстань, з якої ракети С-300 більше не будуть вражати місто – ОК Південь


17:5501.08.2022

Російські війська обстрілюють Миколаїв із зенітно-ракетних систем С-300. Удари по місту наносяться з тимчасово окупованої частини Херсонщини для протидії контрнаступу сил оборони півдня України.

Про це під час брифінгу в Українському медіацентрі розповіла начальниця пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає “Суспільне“.

Системи С-300 збройні сили РФ використовують для нанесення максимального ураження, розповіла Наталя Гуменюк.

“Зенітно-ракетна система призначена для знищення цілі в повітрі, тобто ракета, коли вилітає з пристрою, розривається в повітрі, знищуючи ціль. Якщо вона влучає в поверхню або в предмет, наприклад в будівлю, що має акустичну додаткову потужність, то розривна сила збільшується в кілька разів, а нашпиговування цього снаряду металевими частинами завдає додаткових уражень”, — розповіла Наталя Гуменюк.

Зі слів Гуменюк, українські захисники вже знищили одну батарею С-300, проте війська РФ продовжують переміщати ці системи по окупованій частині Херсонської області.

В цілому ситуація на півдні складна та динамічна, але під контролем сил оборони. Українські військові продовжують просування вперед та найближчим часом, зі слів Гуменюк, їм вдасться відсунути окупаційні війська на відстань, з якої буде неможливо гатити по Миколаєву з С-300. До цього моменту жителям Миколаєва рекомендують евакуюватися з міста.

“Ми рекомендуємо місцевому населенню евакуюватися, за можливості, звісно, адже це збереження життя, здоров’я власного та своїх близьких. Якщо є така можливість, це говорить і місцева влада, то, будь ласка. Але ми продовжуємо боротьбу, продовжуємо просування на цьому напрямку. Тому, я думаю, що найближчим часом нам вдасться відсунути ворога настільки, щоб такі ураження припинились”, — сказала Наталя Гуменюк.

Від ІншеТВ: За словами підполковника Сергія Нечитайла в зенітно-ракетних комплексах С-300 ПС (ПТ) передбачена можливість обстрілювати наземні цілі. Але дальність стрільби із комплексів С-300 ПС (ПТ) обмежена дальністю радіовидимості ракети та становить до 25–30 км.

Нагадаємо, лише сьогодні ніччю в Миколаєві від обстрілу россіян зруйнован новий травмпукт, лікарня, гуманітарний склад та кілька житлових будинків



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube