Миколаївські патрульні не вміють накладати турнікети, – київські волонтери, що перші опинились на обстріляній россіянами зупинці


12:5729.07.2022

Патрульна поліція Миколаєва виявилася непідготовленою до надання першої допомоги пораненим.

Таку заяву зробили відома київська волонтерка Юлія Бартле, яка разом з трьома своїими колегами першою опинилися сумнозввісній зупинці громадського транспорту в Миколаїві, де россійські снаряди вдарили по скупчунню цивільних.

– Ми просто проїздили повз і побачили людей, які лежать вздовж дороги, на зупинці, біля магазину. Приходу не чули. Зупинились, схопили аптечки, перев‘язку, що була в машині і бігом туди. Були першими разом з патрульними. Вчотирьох встигли, допомогли трьом, один з котрих важкий. Патрульна поліція Миколаєва виявилася неподготовленою. Розтірялись. Прийшлося в якийсь момент трохи покомандувати. В поліцейських немає комунікації між собою. В аптечках старі жгути, які рвуться при накладанні. Турнікет толком, як накладати не знають. Добре, що під‘іхали військові і разом з ними вже надавала допомогу важкому, – написала вона.

Волонтери визнали, що незважаючи на пройждені курси підготовки, зрозуміли необхідність повторення підготовки для себе. Для патрульних же вона вкрай необхідна.

– Патрульна поліція Миколаївської області за три дні в вашому місці на роботу поліції скопилось нарікань багато, але головне підготуйте своїх людей! Проводьте такмед! Забезпечте особовий склад нормальними аптечками! Наразі у вашому місті, повно військових медиків і парамедиків. Дайте запит і вам проведуть навчання, – впевнена Юлія.

Нагадаємо, сьогодні зранку россіяне з РСЗО обстріляли зупинку громадського транспорту в одному з районів Миколаєва. Спочатку повідомляли про 5 загиблих та 7 поранених. Потім кількість поранених виросла до 13 осіб.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube