В Миколаєві ліквідували науково-педагогічну бібліотеку – працівників скоротять


18:5528.07.2022

За це сьогодні, 28 липня, на онлайн-сесії Миколаївської міської ради проголосували 35 депутатів, 6 утримались.

Про це повідомляє Інше ТВ.

За словами доповідача – заступника начальника управління освіти ММР, даний проект рішення був пов’язаний «з необхідністю оптимізації мережі закладів і установ управління освіти, а також ефективного використання бюджетних коштів на їх утримання».

«Справа в тому, що бібліотека не є закладом освіти і не надає освітніх послуг. Тому буде логічно, щоб бібліотечний фонд передати до управління з питань культури і охорони культурної спадщини. Є згода управління культури на передачу цих фондів. І тим самим оптимізувати нашу структуру», – сказала заступник начальника управління освіти», – сказала доповідач.

За її словами, 16 працівників бібліотеки будуть скорочені. «По можливості будемо пропонувати на вакантні посади в закладах освіти в наших бібліотеках, будемо працювати з управлінням з питань культури. На вулицю ніхто не буде викинутий, буде все в межах чинного законодавства. Поки що не пропонували інші посади, бо рішення ще не було», – сказала заступниця начальника управління освіти.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич нагадав, що це єдина бібліотека в сфері освіти, усі інші підпорядковуються управлінню культури.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві перейменували вулицю Московську на Маріупольську



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube