У Миколаєві перейменували вулицю Московську на Маріупольську


16:2428.07.2022

Миколаївська міська рада на засіданні сессії сьогодні, 28 липня, погодила перейменування вулиці Московської на Маріупольську.

Зміну назви запропонував міський голова Олександр Сєнкевич.

– Ми не маємо права мати в місті вулицю, яка якимось чином поєднана з назвою столиці держави-агресора, яка провадить війну проти нашого народу, – підкреслив мер.

Він пояснив, що вирішив обрати саме цю назву, тому що Маріуполь став містом сили та спротиву російським загарбникам. 

Депутат Денис Янтар пропонував назвати вулицю на честь героїв Маріуполя, а саме бійців полку “Азов”. Сєнкевич заперечив, що в боях за Маріуполь полягло немало бійців з 36-ї бригади, яка дислокується в Миколаєві, та представників інших військових підрозділів. Депутат Євген Прудник додав, що в Миколаєві ще вистачає вулиць, які назвами пов’язані з росією, тому пропозицію Янтаря можна враховувати при інших перейменуваннях.

Пропозиція Андрія Янтаря не набрала достатньо голосів, тому мер поставив на голосування свою пропозицію. В результаті, 39 депутатів підтримали рішення про переіменування Московської на Маріупольську.

Нагадаємо, розмови про перейменування Московської точаться в Миколаєві з березня місяця. Згодом в мережі навіть показали табличку з новою назвою вулиці.

Згодом у Миколаєві назвали 8 топонімів з російськими наративами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube