Рашисти намагалися контратакувати на 2 напрямах, – ОК “Південь” (ВІДЕО)


05:0528.07.2022

Обстановка в зоні відповідальності складна, у розвитку динамічна, але контролюється силами оборони України. Ворог, переважно тримаючись рубежів оборони, наважився на контрудари на двох напрямках: з Брускінського на Білогірку та з Новогреднєвого на Андріївку. Успіхів не мав. З втратами відійшов.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

Надвечір ворог знов атакував Миколаїв реактивними системами залпового вогню “Смерч”. Влучання у відкриті поверхні одного з районів міста без втрат та руйнувань, лише підкреслює сутність психологічного тиску таких атак.

Нашою авіацією нанесено 5 ударів по ворогу. Парами штурмовиків та бомбардувальником уражено 3 ворожих опорних пункти, гелікоптерними парами – ще 2 навколо сіл Бериславського та Херсонського районів.

Ракетно-артилерійськими підрозділами за бойовий день виконано 271 вогневе завдання. При спробі проведення розвідки із подальшою атакою на Миколаївщині вогнем зенітно-ракетного підрозділу знищено БПЛА типу «Форпост». Загальні ж підтверджені втрати ворога складають: 66 рашистів, 3 танки Т-72, 3 гусеничних мінних загороджувачі, 2 гаубиці «Мста-С», самохідна гаубиця «Гвоздика», мінометний комплекс «Сані», 3 одиниці автотехніки. В Чорнобаївці та Білогірці знищено звичайний і польовий склад боєприпасів.

Корабельне угруповання ворожих сил в основній своїй масі продовжує переховуватися у ракетно недосяжних районах Чорного моря вздовж південного й південно-східного узбережжя Кримського півострова, а напоготові до нанесення ракетних ударів – 2 надводних і 1 підводний носій ракет типу «Калібр», яких заготовлено 20.

Сили оборони півдня України на сторожі безпеки регіону та вашого спокою. Будьте пильними та обережними, не піддавайтесь на провокації. Дотримуйтесь заходів безпеки, не нехтуйте попередженнями та заборонами, що спрямовані на збереження вашого життя. Довіряйте достовірним і справжнім.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube