Сєнкевич підписав листа до Зеленського з проханням повернути українське громадянство Корбану


16:3827.07.2022

Таємний указ президента Зеленського про позбавлення українського громадянства низки відомих бізнесменів та поліитиків, на чолі з Ігорем Коломойським, Вадимом Рабіновичем та Геннадієм Корбаном, наробив чимало галасу. Але якщо голосів на захист одного з найбагатших людей країни або колишнього лідера партії ОПЗЖ майже не чутно, то опала Геннадія Корбана викликала значний суспільний резонанс.

Формальною причиною припинення громадянства усіх згаданих осіб було добровільне набуття ними громадянства іншої країни. У законі про громадянство такі дії є підставою для припинення громадянства України.

У медіа поширена думка, що причиною такого кроку стали різкі заяви конгрессвумен Спартац на адресу Андрія Єрмака – в Офісі Президента нібито вважають, що думку Спартац cформували Корбан та Філатов.

Можливо, справа в тім, що неоднозначний бізнесмен і оппозиційний політик Геннадій Корбан є керівником штаба Терріторіальної оборони Дніпра, а значення Дніпра як опорної бази всієї оборони Сходу України неможливо переоцінити. Можливо, для багатьох це дійсно поставило під сумнів заклик влади про єднання всіх сил України для опору россійським агрессорам.

Так чи інакше, але сьогодні мер Дніпра Борис Філатов оприлюднив текст листа-звернення до Володимира Зеленського із закликом відмінити своє рішення щодо Корбана.

Серед інших суспільних діячів, підприємців та політиків, волонтерів та військових, лист на захист Корбана підписав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, стверджує Філатов.

“Зараз як ніколи потрібна єдність влади і суспільства, єдність всіх українців заради Перемоги України у священній Війні за Незалежність.І все, що цьому заважає – політичні ігри, зведення особистих порахунків, все дріб‘язкове і неузгоджене з правом і державним інтересом – має бути відкинуте або хоча би відкладене”, – стверджується в листі.

Нагадаємо, на останніх виборах Олександр Сєнкевич балотувався від політичної партії “Пропозиція”, створеної кількома мерами українськиї міст за фактичним лідерством Бориса Філатова.

Нагадаємо, 22 липня Генадія Корбана прикордонники не впустили в Україну – відібрали на кордоні паспорт як недійсний. Він стверджує, що не отримував офіційного попередження про позбавлення громадянства. Тривалий час опальний політик знаходився у транзитній зоні, зрештою повернувся у Польщу. Корбан заявив, що не буде наслідувати приклад Міхеїла Саакашвілі, позбавленного громадянства Порошенко, і не стане силою прориватися в Україну. він сподівається врегулювати проблему за допомогою юристів та громадської підтримки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube